Collegekaart

Digitale collegekaart in de MyUU app.

Alle studenten die staan ingeschreven bij de UU krijgen een digitale collegekaart. Deze vind je in de MyUU-app. Op je collegekaart staat voor welke opleiding en voor welke periode je staat ingeschreven. Zorg altijd dat je de nieuwste versie van de app hebt, om te zorgen dat de collegekaart goed getoond wordt.

My-UU app

In de MyUU-app heb je alles op één plek: je rooster, cijfers én dus ook je collegekaart. Inloggen doe je met je Solis-id. Heb je de app nog niet? Download deze via de:

Wanneer krijg je je collegekaart?

 Je ontvangt je collegekaart wanneer je (her)inschrijving succesvol is. Dat wil zeggen:

  • je hebt een (her)inschrijfverzoek gedaan.
  • je voldoet aan alle toelatings- en inschrijfeisen.
  • de betaling van je collegegeld is geregeld.

Klopt alles? Dan ontvang je binnen een week een bevestigingsmail vanuit de Centrale Studentenadministratie dat je officieel bent ingeschreven en je collegekaart klaarstaat. Houd je e-mailadres en spamfolder dus goed in de gaten. Je ontvangt namelijk geen fysieke post meer!

Collegekaart niet zichtbaar

Heb je de bevestigingsmail ontvangen dat je bent ingeschreven, maar is je collegekaart niet zichtbaar in de app? Neem dan contact op met de IT Servicedesk. Heb je geen bevestigingsemail gehad? Neem dan contact op met Studentenservice om je inschrijving te controleren. Vergeet niet eerst je spamfolder te controleren, kijk of je e-mailadres in Studielink up-to-date is en wijzig dit zo nodig.

Geen pasfoto

Als je geen pasfoto ziet op de digitale collegekaart, dan kun je zelf een foto van max. 100 KB uploaden (pdf) in OSIRIS.

Wanneer heb je je collegekaart nodig?

Je hebt je kaart nodig om aan te tonen dat je staat ingeschreven bij de UU, bijvoorbeeld:

  • als je de universiteit bezoekt.
  • bij andere instanties (bijvoorbeeld bij DUO).
  • als je de universitaire voorzieningen gebruikt.

Als er om je collegekaart gevraagd wordt, laat je de MyUU-app zien. Naast je collegekaart kan ook altijd gevraagd worden om een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort). Bijvoorbeeld bij tentamens.

Collegekaart offline

Ook zonder internet of in het buitenland kun je altijd bij je collegekaart, míts je al een keer ingelogd bent geweest in de app. Zorg wel dat je ten minste versie 1.8 hebt, want in eerdere versies werkt dit nog niet goed. Als je geen (geschikte) smartphone hebt of geen gebruik kunt maken van de app, dan kun je een Verklaring van Inschrijving downloaden (en uitprinten) van OSIRIS.

ISIC kaart

Mocht je je zorgen maken over het verkrijgen van studentkortingen in het buitenland? Dan kun je bijvoorbeeld een digitale ISIC kaart (International Student Identity Card) bestellen.

Vragen?

Kijk bij ons overzicht van veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met Studentenservice.