Studentensite

Wanneer ontvang ik mijn collegekaart?

Als je je herinschrijving vóór 1 augustus in orde maakt (d.w.z een herinschrijfverzoek doen, je betaalgegevens invullen én de digitale machtiging bevestigen), dan ontvang je een collegekaart (in tweevoud) vóór 1 september op het correspondentieadres dat in Studielink bekend is (onder 'Mijn gegevens'). Heb je je herinschrijving na 1 augustus in orde gemaakt, dan ontvang je je collegekaart binnen 4 weken na afronding van je herinschrijving.

Heb je binnen deze termijn nog niets ontvangen, neem dan contact op met Studentenservice. Vergeet niet eerst te controleren of je correspondentieadres up-to-date is en wijzig het indien nodig.   

Pasfoto

Je pasfoto voor op je collegekaart moet je uploaden via OSIRIS. Lees meer over het uploaden van je pasfoto (pdf).

Functie van collegekaart

Op je collegekaart wordt vermeld voor welke opleiding en voor welke periode je staat ingeschreven. Eén exemplaar houd je bij je als je de universiteit bezoekt. Het andere exemplaar kun je gebruiken om bij andere instanties (bijvoorbeeld bij DUO) aan te tonen dat je staat ingeschreven aan de Universiteit Utrecht.

Als je gebruikmaakt van de universitaire voorzieningen (bijvoorbeeld het volgen van colleges, het afleggen van tentamens), kun je gevraagd worden je collegekaart te laten zien. Desgevraagd moet je ook een geldig legitimatiebewijs kunnen tonen (bijvoorbeeld een paspoort).

Collegekaart kwijt, verloren, gestolen of beschadigd

In geval van verlies, beschadiging of diefstal van je collegekaart, kun je hier een nieuwe aanvragen. Let op: het kan tot 5 weken duren voor je de nieuwe kaarten ontvangt.

Feedback

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.

Algemene informatie