Zingeving

''Wat is mijn doel in het leven?'' ''Hoe kan ik het meeste halen uit mijn studentenleven zonder mijn waardes en ambities uit het oog te verliezen?'' ''Welke richting wil ik op?'' ''Wat vind ik nou écht belangrijk?''

In je studententijd zal je vaak tegen vraagstukken aanlopen rondom zingeving. Het is voor iedereen belangrijk om een doel in het leven te hebben. Sommige studies suggereren zelfs dat studenten die een hogere mate van zingeving ervaren, meer tevreden zijn met hun leven en minder kans hebben op mentale gezondheidsproblemen1 2.

Hieronder vind je verschillende hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met zingeving, doelen te formuleren en uit te vinden wat je belangrijk vindt in je leven.

Boeken

Challenges

Documentaires

Podcasts

Zelftests

Patton, Lori D., Kristen A. Renn, Florence M. Guido, and Stephen John Quaye. Student development in college: Theory, research, and practice. John Wiley & Sons, 2016.

2 Moran, Christy D. "Purpose in life, student development, and well-being: Recommendations for student affairs practitioners." NASPA journal 38, no. 3 (2001): 269-279.

Let op: de tips en tools die wij op deze pagina verstrekken zijn uitsluitend bedoeld als algemeen advies om zelf aan de slag te gaan en dienen niet te worden beschouwd als een uitputtend overzicht. De lijst is gebaseerd op onze eigen kennis en ervaringen met de bronnen, en hoewel we ons best doen om accurate en relevante informatie aan te bieden kunnen we niet garanderen dat de verstrekte tips geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Heb je meer hulp of advies voor jouw individuele situatie nodig, bekijk dan hier bij wie je daarvoor terecht kunt.