Young Innovators

Young Innovators dragen op creatieve wijze bij aan de vernieuwing van hun sociale, politieke en ecologische wereld

Young Innovators is een extracurriculair honoursprogramma voor nieuwsgierige en maatschappelijk betrokken studenten. Je kunt dit programma (15 EC) bovenop een eventuele masteropleiding van de Universiteit Utrecht volgen.

Showing up Differently in a Broken World

Het Young Innovators programma gaat over het maken van een verandering in de richting van regenerativiteit. Een regeneratieve samenleving versterkt leven en zorgt voor de aarde en haar diverse gemeenschappen. Het programma brengt reflexief persoonlijk leiderschap samen met community-based verandering. Het programma werkt aan een breed scala aan thema's en behandelt de manieren waarop we 'in de wereld verschijnen' terwijl we samenwerken met lokale gemeenschappen. Daarbij confronteert het de diepere lagen van de problemen die onze wereld beroeren: onderliggende systemen, gedachteparadigma's en patronen van uitsluiting, extractie en uitbuiting. Door onze binnen- en buitenwereld te combineren en ons hoofd, hart en handen samen te brengen, probeert het Young Innovators programma bij te dragen aan een meer regeneratieve wereld.

Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Kijk voor meer informatie over het programma, data voor online voorlichting sessies en de aanmeldprocedure op de Engelse kant van deze pagina (zie bovenin, kopje English).

Workshops

Het programma biedt praktische workshops met onderwerpen als sociale innovatie, reflexief leren, dialoog, en dekolonisatie. Het Young Innovators programma biedt ruimte voor reflexieve groei, met ruimte om deze vaardigheden en praktijken te ontwikkelen. Het programma vraagt je om persoonlijk en gemeenschapsleiderschap te ontwikkelen. Je gaat op een reis naar betekenis en begrip te midden van de complexe uitdagingen waarmee onze samenlevingen worden geconfronteerd.

Creatief en actief gericht onderzoek

Het Young Innovators programma is gebaseerd op creatief en actiegericht onderzoek samen met internationale studenten. Tijdens het programma richt je je op wie je bent als persoon en wat je drijft om sociale verandering teweeg te brengen. Je zult nadenken over wie we zijn als gemeenschap en hoe we elkaar kunnen ondersteunen. Ten slotte werkt Young Innovators samen met externe gemeenschappen aan echte problemen om verandering te bewerkstelligen.