Autonomie en keuzes

Klik hier om je in te schrijven voor de training 'Autonomie Duurzaam eigen maken'.

Prestatiedruk, keuzestress, grenzen bewaken, het gevoel dat het allemaal te veel wordt… We willen allemaal graag weten hoe je daarmee om kan gaan. Of liever nog, hoe je het kunt voorkomen. Hoe leer je omgaan met verwachtingen van jezelf en van anderen, en met de bijkomende stress en emoties? Hoe weet je wat jij wilt en hoe maak je de beste beslissingen op basis van je eigen ambities en dromen? Het hoort allemaal bij je eigen autonomie vinden.

Autonoom worden en grote keuzes maken gaan gepaard met volwassen worden. Autonoom gedrag berust op zelfkennis en vertrouwen op je eigen kunnen. Hoe meer inzicht en zeggenschap je hebt over jezelf, hoe beter je kunt omgaan met lastige situaties. Maar hoe krijg je meer inzicht en zeggenschap? 

Hieronder vindt je verschillende hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met thema's zoals autonomie, zelfkennis, keuzes maken, zelfvertrouwen opbouwen en zelfstandig worden.

Boeken

E-modules

Podcasts

Zelftests

Let op: de tips en tools die wij op deze pagina verstrekken zijn uitsluitend bedoeld als algemeen advies om zelf aan de slag te gaan en dienen niet te worden beschouwd als een uitputtend overzicht. De lijst is gebaseerd op onze eigen kennis en ervaringen met de bronnen, en hoewel we ons best doen om accurate en relevante informatie aan te bieden kunnen we niet garanderen dat de verstrekte tips geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Heb je meer hulp of advies voor jouw individuele situatie nodig, bekijk dan hier bij wie je daarvoor terecht kunt.