Universiteitsbrede honoursprogramma's (Ma)

Universiteitsbrede honoursprogramma's

Graduate Honours Interdisciplinary Seminars​ (GHIS)

In het Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS, 10 EC) ontmoet je studenten van andere disciplines in een serie van seminars op kleine schaal. Onder begeleiding van vooraanstaande UU onderzoekers bestudeer je relevante sociale thema's. Deze onderzoeksthema's variëren van privacy en globalisatie tot DNA en complexe systemen. Je volgt één seminar per studieblok en sluit het jaar af met een interdisciplinair groepsproject. GHIS wordt aangeboden in het Engels en is beschikbaar voor alle masterstudenten van de UU.

Leiderschapsprogramma

In het Leiderschapsprogramma (10 EC) ontdek je wat voor soort leider jij bent or wil zijn. Je past kennis van verschillende disciplines toe op echte dilemma's over leiderschap om meer grip te krijgen op wat het betekent om een leider te zijn in een geglobaliseerde wereld. Je volgt workshops (onder andere openbaar spreken, conflict management) georganiseerd door experts van UU professors tot externe partijen. Gedurende het interactieve en intieme College Tours kom je in aanraking met leiders vanuit verschillende domeinen in de maatschappij. Je sluit het jaar af door mee te lopen met een leider voor het Leader to Shadow-component. Het Leiderschapsprogramma heeft zowel een Engelstalige en Nederlandstalige track en is beschikbaar voor alle masterstudenten van de UU. 

Young Innovators

Young Innovators (15 EC) is een honours programma voor nieuwsgierige en betrokken studenten die zich graag bezighouden met uitdagingen over duurzaamheid en sociaal welzijn. Je bent een veranderingmaker die werkt voor en aan een betere wereld. Young Innovators laat je werken in interdisciplinaire teams aan projecten die sociale innovatie vormgeven. Young Innovators wordt aangeboden in het Engels en is beschikbaar voor alle masterstudenten van de UU.

UniCity

UniCity (15 EC) is een honours programma dat de universiteit verbindt met de stad. Je onderzoekt samen - als collectief van studenten, stadsbewoners en wetenschappers - wat er leeft en speelt in Utrecht in al zijn diversiteit en dynamiek. Het programma wordt gevormd door wat deelnemers inbrengen aan interesses en observaties van sociale activiteiten, ruimtelijke omgeving en de ecologie van de stad. Om grip te krijgen op wat er leeft en speelt in de stad, slaan we bruggen tussen disciplines en maatschappelijke perspectieven, en creëren we producten die wetenschappelijke inzichten toegankelijk maken voor een breder publiek. UniCity wordt aangeboden in het Nederlands en is beschikbaar voor alle masterstudenten van de UU.

 

De honoursprogramma's zijn toegankelijk voor alle studenten en doe je naast je reguliere masteropleiding. Er is meestal wel een selectieprocedure.