Fysiek en voeding

Als student kan het soms lastig zijn om optimaal voor je fysieke gezondheid te zorgen. Nu hoort een druk, sociaal en hedonistisch leven bij je studententijd. Maar een paar avondjes teveel doorhalen, niet weten hoe je gezond kan koken en te weinig beweging (want druk, druk, druk) kunnen wel leiden tot dipjes of weinig energie. Dit merk je aan je fysieke, maar ook mentale gezondheid.

In sommige gevallen is het fijn om ondersteuning te krijgen van bijvoorbeeld een coach om te kijken hoe je aanpassingen kan maken in je leefstijl. In de meeste gevallen kun je zelf al een hoop doen door bijvoorbeeld meer kennis op te doen over voeding, een leuke manier van bewegen die bij jou past ontdekken of een training te volgen over slaap.

Hieronder vind je verschillende hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met beweging, slaap, voeding, verslaving of andere onderwerpen rondom fysiek welzijn.

Boeken

Oefeningen en E-modules

Playlists

Documentaires

Apps

Video's

Let op: de tips en tools die wij op deze pagina verstrekken zijn uitsluitend bedoeld als algemeen advies om zelf aan de slag te gaan en dienen niet te worden beschouwd als een uitputtend overzicht. De lijst is gebaseerd op onze eigen kennis en ervaringen met de bronnen, en hoewel we ons best doen om accurate en relevante informatie aan te bieden kunnen we niet garanderen dat de verstrekte tips geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Heb je meer hulp of advies voor jouw individuele situatie nodig, bekijk dan hier bij wie je daarvoor terecht kunt.