DK | Activiteiten

Vind hier meer informatie over de activiteiten tijdens de December Kalender.

1 December | Kaarsjes
Geniet van een stralend december! We trappen de December Kalender af met de enige echte NPO-kaarsjes. We zullen door de dag heen op verschillende plekken de kaarsjes uitdelen.

2 December | Spelletjesmiddag
Het is tijd voor spelletjes! Als je tegen deze vrieskou kunt, nodigen we je uit om te komen tafeltennissen of schaken voor het Koningsberger. Mocht je liever binnen zitten, kom dan naar De Vagant voor een potje tafelvoetbal of een leuk bordspel!

4 December | Wat de f*k is geluk
Op 4 december nodigen we iedereen uit voor de voorstelling 'Wat de f*k is geluk' op 8 en 9 december in Parnassos. De voorstelling is gratis voor UU-studenten - mis het niet!

5 December | Pepernoten
Check onze Instagram voor het recept om zelf pepernoten te bakken met vrienden of familie. We kunnen Sinterklaas niet volledig voorbij laten gaan zonder een snack natuurlijk.

6 December | Rondleidingen De Tolakker
Ken jij De Tolakker al? De Tolakker is de boerderij van de faculteit Diergeneeskunde. Het is een bedrijf met 70 melkkoeien, 200 schapen en 120 zeugen. Vandaag zijn er meerdere gratis rondleidingen in het Engels en Nederlands te volgen. Vergeet je niet aan te melden.

9 December | Iets lekkers
Op vrijdag 9 december zullen we op verschillende plekken in Utrecht iets lekkers uitdelen. Op onze Instagram kun je onze locaties in de gaten houden.

12 December | Boulderen
Kom op vandaag boulderen in Boulderhal de Energiehaven. Voor een eigen bijdrage van 5 euro, krijg je klimschoentjes en kun je de hele dag komen boulderen. Ervaring is niet nodig, maar vergeet je niet aan te melden via onze hoofdpagina.

16 December | Mutsenactie
Nog een uitdeelactie! De 16e gaan we op pad met de enige echte NPO-mutsen. Ook nu kun je via Instagram onze locatie bijhouden.

18 December | Winterwandeling met kerstlichtjes
In deze donkere dagen kun je in Utrecht op zoek naar licht. Zowel wandelend als fietsend kun je in de binnenstad en daarbuiten lichtkunstwerken ontdekken. Wandel bijvoorbeeld de route van Utrecht Lumen. Een wandeling langs lichtkunstwerpen die je op een andere manier de stad doen ontdekken. Deze kunstwerken werpen een bijzonder licht op de historie, de bewoners, de functie of de symboliek van een bouwwerk of locatie.
Vind de route hier.

20 December | Zingen onder leiding van Sascha Beynon
December is een tijd van muziek! Dinsdag 20 december zal Sascha Beynon in zaal 1.04 in Parnassos een sing-a-long begeleiden. Je hebt geen ervaring nodig, komt vooral lekker meedoen!
Parnassos Cultuurcentrum | 16.00-17.30 | Zonder aanmelden

22 December | Warme choco & kerstdonuts
Op 22 december kun je laagdrempelig kennis maken met verschillende begeleiders binnen en buiten jouw faculteit. We noemen deze groep medewerkers de begeleidingsketen. In deze keten zitten onder anderen de studieadviseurs - die jou bijvoorbeeld kunnen helpen met voorzieningen tijdens je studie of wanneer je door persoonlijke omstandigheden studievertraging dreigt op te lopen. Daarnaast vallen de studentpsychologen in deze groep – die hulp bieden bij studieproblemen, mentale uitdagingen of persoonlijke problemen. Ook de studentendecanen zullen erbij zijn – die jou helpen met financiële regelingen en voorzieningen, studeren met een functiebeperking, bestuurswerk, topsport, ziekte en/of bijzondere familieomstandigheden. Het Skillslab kan ook niet vergeten worden – die trainingen, workshops en begeleiding op het gebied van schrijven, studeren en andere academische vaardigheden aanbieden. En nog veel meer begeleiders! 

We kunnen ons goed voorstellen dat het soms lastig is om te overzien bij welk onderdeel van de universiteit je terecht kunt met je zorgen en vragen. Om je kennis te laten maken met de verschillende begeleiders binnen én buiten jouw faculteit kun je onder het genot van een warm drankje een praatje met ze aanknopen. Je hebt hier ook de mogelijkheid andere studenten van zowel binnen als buiten je opleiding te ontmoeten.
Gratis | De Vagant | 15.00-17.00

23 December | Winterspeurtocht
Nog niet de 10.000 stappen gehaald? Doe dan vandaag mee met de winterspeurtocht op Science Park. Verzamel je vrienden of huisgenootjes, of ga lekker zelf op pad en vind alle UU-sols!

25 December | Samen avondeten x Warm Welcome
Op 25 december is er een kerstdiner. Wij zorgen voor een menu, de meeste ingrediënten en een kleine groep studenten om mee te koken.
Aanmelden

26 December | Winter Walk x Warm Welcome
Op 26 december organiseren we een Warme Winterwandeling door de binnenstad van Utrecht. Loop met een groepje studenten de route, geniet van alle mooie versieringen en lichtjes, en haal onderweg een warm drankje en een hapje.
Aanmelden

28 December | Boekenclub x Warm Welcome
Op 28 december kun je een gratis boek ophalen en meedoen aan de Warme Winter Boekenclub! Lees het boek met een gezellig dekentje op de bank of lees het samen met een aantal andere studenten.
Aanmelden