Voorbeelden studentenorganisaties

Hieronder lees je enkele evenementen die georganiseerd zijn met behulp van de NPO toelage verstrekt aan studentenorganisaties in het academisch jaar 2021 - 2022. Deze voorbeelden kunnen ter inspiratie zijn voor nieuwe evenementen. Let op: in het academisch jaar 2022 - 2023 is er geen toelage beschikbaar voor community-evenementen. 

TSGP

Voorstelling van TSGP

Theatersportgroep Parnassos (TSGP) heeft een volledig geïmproviseerde muzikale voorstelling georganiseerd met het thema ‘In Da Groove’. In deze theatervoorstelling speelden zij tegen een ander improvisatie-team. Met behulp van een live band werden muzikale games gespeeld. Dankzij de NPO toelage hebben zij onder andere een ruimte kunnen huren.

ESN

ESN op het strand

ESN Utrecht heeft met behulp van de NPO toelage een commissieweekend georganiseerd. Tijdens het weekend zijn meerdere interactieve en inhoudelijke activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten bevorderden het contact tussen de leden onderling. Door de NPO toelage konden meer leden mee op het weekend en was er een lagere drempel om je in te schrijven.

SV Aladdin

SV Aladdin

SV Aladdin is de studievereniging van de studies Religiewetenschappen en Islam & Arabisch. Zij hebben de NPO toelage gebruikt voor een studietrip naar de Liberale Joodse Gemeente te Amsterdam, een huissynagoge en de Portugese Synagoge. Hier hebben zij verschillende rondleidingen gehad en geleerd over het Jodendom.

Enactus Utrecht

Enactus bij de Koekfabriek

Enactus Utrecht heeft een Field Trip georganiseerd. Tijdens de Field Trip zijn zij langs drie sociale ondernemingen in Utrecht gestept. Op deze manier, met de step, zochten zij de verbinding met de stad. De leden werden geïnspireerd door succesvolle startups: de studenten konden vragen stellen en lessen trekken uit de ondernemingen die ze bezocht hebben. Enactus is langs gegaan bij de Tafelboom, LEFT en de Koekfabriek.

AEGEE-Utrecht

Fairspace workshop

In samenwerking met Fairspace heeft AEGEE-Utrecht een Stand-Up workshop georganiseerd. Dit is een omstandiger interventie workshop. In deze workshop werden studenten geïnformeerd hoe zij actief kunnen bijdragen aan een veilige fysieke omgeving. AEGEE vond dit een belangrijk onderwerp, aangezien studenten een lange periode zonder fysieke en sociale interactie hebben gehad. Na deze workshop heeft iedereen kunnen genieten van een pizza en een drankje.

USAC

Workshops USAC

Met behulp van de NPO toelage heeft USAC 120 leden kunnen helpen in verschillende verbanden. USAC heeft verschillende evenementen georganiseerd zoals een hallentour, een acrobatiekworkshop, een cycling dinner en een festival. Tijdens het festival konden studenten deelnemen aan workshops, symposiums bezoeken en luisteren naar live muziek. Dankzij de NPO toelage konden studenten vrijwel geheel gratis deelnemen aan deze activiteiten. 

#backtobetter, powered by NPO