Good Mourning

Taal: Houd er rekening mee dat de sessies in het Engels worden gegeven. De groep is echter zeer internationaal, wat betekent dat voor de meeste deelnemers en begeleiders Engels niet hun moedertaal is. Alle deelnemers helpen elkaar om de juiste woorden en vertalingen te vinden. In elke groep zijn er enkele Nederlandstalige lotgenoten. Uiteindelijk is verdriet een universele ervaring waar we allemaal onze eigen woordenschat voor proberen te vinden.

Voel je je echt niet in staat om deel te nemen aan een Engelstalige groep? Laat het ons hier weten als je geïnteresseerd zou zijn in een Nederlandstalige groep.

De dood van iemand die je lief was, heeft veel impact op je leven. Hoe ga je hiermee om, wat betekent het voor de rest van je leven? Het kan zijn dat deze ervaring je studie en het studeren in de weg zit. Je kunt je wellicht moeilijk concentreren en tegen allerlei vragen aanlopen. 

‘Wie ben ik, nu die ander is overleden?’  ‘Ik ben bang dat ik vergeet hoe die was.’ ‘Mijn verdriet lijkt heel anders te zijn dan die van mijn familieleden.’ ‘Waar haal ik de moed en de energie vandaan om door te gaan?’ ‘Wat helpt mij om de storm aan gevoelens aan te kunnen?’ 

In de groep ‘Good Mourning’ maak je ruimte voor het omgaan met jouw verlies. De nadruk ligt op het delen en uitwisselen van ervaringen en verhalen met een groep lotgenoten. Voormalige deelnemers geven aan hierdoor herkenning, en erkenning te ervaren. Ook blijven ze na afloop van de sessies vaak nog in contact met elkaar.

Iemand verliezen door zelfdoding: Op dit moment bestaan onze steungroepen uit studenten die om diverse soorten doodsoorzaken rouwen. Weet dat je van harte welkom bent bij Good Mourning!

Details

Deze Peer2Peer steungroep is een initiatief van het Clinical Skills Lab - Klinische Psychologie in samenwerking met het team studentenwelzijn. De hosts zijn masterstudenten Klinische Psychologie onder begeleiding van Anneke Vedder (Junior Assistant Professor Klinische Psychologie).

De sessies vinden plaats in Parnassos Cultureelcentrum. Komende data zijn:

Semester 2:
Dinsdag 23 april 15:00 - 17:00
Dinsdag 7 mei 15:00 - 17:00
Dinsdag 21 mei 15:00 - 17:00
Dinsdag 4 juni 15:00 - 17:00
Dinsdag 18 juni 15:00 - 17:00 

Elke groep bestaat uit rond 8 - 10 studenten.

Individuele intake en vragen

Om ervoor te zorgen dat je in de groep past en om de verwachtingen te managen, zal er voor de eerste sessie een korte individuele intake plaatsvinden met een van de studenten die de groep begeleiden. Als je vragen of zorgen hebt, neem dan contact met ons op via letstalk@uu.nl.