Graduate Honours Interdisciplinary Seminars

Verbreed je horizon aan de hand van actuele onderzoeksthema’s

Voor nieuwsgierige masterstudenten die op zoek zijn naar een exploratieve uitdaging, is er het extracurriculaire honoursprogramma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS). Dit programma (10 EC) volg je naast je masteropleiding en geeft je een brede kijk in de keuken van de Universiteit Utrecht.

Samenwerken, navigeren en reflecteren

Toonaangevende onderzoekers en docenten van alle 7 faculteiten van de UU nemen je mee in actuele en maatschappelijk relevante onderzoeksthema’s. De onderwerpen reiken over verschillende strategische thema’s en focus gebieden. Denk aan Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Pathways to Sustainability, Governing the digital society en Migration and Societal Change. In verschillende lesomgevingen (grotere joint sessies en kleinere seminar series) werk je nauw samen met studenten van andere disciplines. Je leert zo niet alleen om te navigeren over de grenzen van je vakgebied heen, maar leert ook om te reflecteren op jouw eigen expertise. Het jaar start met een trip naar Texel en je sluit het af met een vrije groepsopdracht zoals een ronde tafel gesprek of een fundingproposal.

Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Op de Engelse kant van deze pagina (zie bovenin, kopje English) lees je meer over het programma. Ook volgt daar informatie over de data voor online voorlichting sessies en de aanmeldprocedure.

honourscollege_ghis