GHIS-studenten onderzoeken en bediscussiëren in interdisciplinaire, internationale groepen de verschillende strategische thema’s en focusgebieden van de Universiteit Utrecht

Voor masterstudenten die op zoek zijn naar een intellectuele uitdaging, is er het extracurriculaire honoursprogramma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS). Dit programma is te volgen naast elke masteropleiding van de Universiteit Utrecht.

Interdisciplinair onderwijs en onderzoek

Door middel van discussie met onderzoekers leer je wat het betekent om interdisciplinair onderzoek te doen, tegen welke obstakels onderzoekers aan lopen, hoe een interdisciplinair onderzoek opgezet wordt en hoe je over onderzoek communiceert met wetenschappers van andere disciplines en niet-wetenschappers. Ook leer je hoe je een interdisciplinaire onderzoeksvoorstel zo optimaal mogelijk kan schrijven en presenteren.

Strategische thema’s

De seminars zijn opgezet rond de strategische thema’s en focusgebieden waarnaar interdisciplinair onderzoek wordt verricht op de Universiteit Utrecht. De onderwerpen zijn divers, van wereldwijde gezondheidskwesties en de overgang naar duurzaamheid, tot trends binnen de jongerencultuur en wetenschapsfilosofie.

honourscollege_ghis