Graduate Honours Interdisciplinary Seminars

GHIS-studenten onderzoeken en bediscussiëren in interdisciplinaire, internationale groepen verschillende thema’s

Voor masterstudenten die op zoek zijn naar een intellectuele uitdaging, is er het extracurriculaire honoursprogramma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS). Dit programma (10 EC) volg je naast je masteropleiding van de Universiteit Utrecht.

Interdisciplinair onderwijs en onderzoek

Gedurende het programma bestudeer je maatschappelijk relevante onderzoeksthema’s onder leiding van toonaangevende UU onderzoekers. Deze thema’s variëren van privacy en globalisatie, DNA en complexe systemen, tot de geschiedenis van vrijheid van meningsuiting. Je discussieert in een kleine lesomgeving met studenten van andere disciplines. Je leert niet alleen om samen te werken met onderzoekers buiten jouw vakgebied, maar ook om te reflecteren op jouw eigen expertise. Je leert ook wat het betekent om interdisciplinair onderzoek te doen. Tijdens de eerste drie blokken volg je één seminar per blok en sluit je het jaar af met een gezamenlijke interdisciplinaire opdracht.

Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Kijk voor meer informatie over het programma, data voor online voorlichting sessies en de aanmeldprocedure op de Engelse kant van deze pagina (zie bovenin, kopje English).

honourscollege_ghis