GHIS-studenten onderzoeken en bediscussiëren in interdisciplinaire, internationale groepen de verschillende strategische thema’s en focusgebieden van de Universiteit Utrecht

Voor masterstudenten die op zoek zijn naar een intellectuele uitdaging, is er het extracurriculaire honoursprogramma Graduate Honours Interdisciplinary Seminars (GHIS). Dit programma is te volgen naast elke masteropleiding van de Universiteit Utrecht.

Interdisciplinair onderwijs en onderzoek

Door middel van discussie met onderzoekers leer je wat het betekent om interdisciplinair onderzoek te doen, hoe een dergelijk onderzoek opgezet wordt en tegen welke obstakels onderzoekers dan aan lopen. Ook leer je hoe je een interdisciplinair onderzoeksvoorstel zo optimaal mogelijk kan schrijven en presenteren. Je leert te reflecteren op je eigen discipline en vanuit je eigen expertise samen te werken met studenten van andere disciplines.

Strategische thema’s

De seminars zijn opgezet rond de strategische thema’s en focusgebieden waarnaar interdisciplinair onderzoek wordt verricht op de Universiteit Utrecht. De onderwerpen zijn divers: van wereldwijde gezondheidskwesties, de transitie naar een duurzame samenleving tot trends binnen de jongerencultuur en wetenschapsfilosofie. Je krijgt les van hoogleraren zoals Marc Bonten, Herman Philipse, Rosi Braidotti, José van Dijck, Hans Clevers en Henk Kummeling.

honourscollege_ghis