Studentenwelzijn

Praat jij met je vrienden, familie of medestudenten over hoe het echt met je gaat? En als er iets niet goed gaat, bespreek je dat dan bijvoorbeeld met je studieadviseur? Vitaliteit en een goede (mentale) gezondheid zijn cruciale ingrediënten voor een leuk en effectief studentenleven. Je dagelijks leven en de uitdagingen die daarbij komen kijken, hebben daar invloed op. We vinden het belangrijk dat we het gesprek over jouw welzijn voeren, wanneer het zowel goed als minder gaat. Want naast een focus op het reorganiseren van het onderwijs, het bieden van begeleiding, tools en kennis om je welzijn te vergroten en persoonlijke skills op te doen, is er ook nog veel te winnen bij het creëren van meer bewustzijn en het doorbreken van het taboe dat vaak nog bestaat. 

Team studentenwelzijn biedt de mogelijkheid om te praten met een medestudent of coach, je aan te melden voor wekelijkse activiteiten, workshops of studiegroepen, of mee te doen aan de Wellbeing Week die twee keer per jaar wordt georganiseerd.

Mis je iets in het aanbod of heb je feedback voor ons? We staan altijd open voor input! Neem contact op via studentwellbeing@uu.nl

 • Agenda

  • 28 mrt -
   27 jun

   Van binnen naar buiten (Nederlandstalig)

   tot
   Tijdens de MDT “Van binnen naar buiten” gaan we samen aan de slag met thema’s zoals ontspanning, energie, grenzen, compassie en talent.
  • 26 apr -
   7 jun

   Training Autonomie Duurzaam Eigen Maken (Nederlandstalig)

   tot
   In de vijf sessies van ‘Autonomie Duurzaam Eigen Maken’ leer je hoe je op een duurzame manier autonomie kunt ontwikkelen. Gratis en open voor alle UU studenten.
  • 6 jun

   Training Bewust & effectief werken (Engelstalig)

   tot
   In deze training ga je aan de slag met modellen en inzichten op het gebied van timemanagement. De training helpt je om gericht te werken en stress te verminderen.
  • 11 jun

   Training Vind je Ikigai (Engelstalig)

   tot
   Tijdens de training 'Vind je Ikigai' ga je op zoek naar jouw Ikigai: een eigen bron van betekenisgeving. Deze training is gratis en open voor alle UU studenten.
  • 20 jun

   Training Bewust & effectief werken (Nederlandstalig)

   tot
   In deze training ga je aan de slag met modellen en inzichten op het gebied van timemanagement. De training helpt je om gericht te werken en stress te verminderen.
  RSS