Het Descartes College is een interdisciplinair en universiteitsbreed onderwijsprogramma. Je maakt kennis met verschillende wetenschappen en wetenschappers van de Universiteit Utrecht en je werkt samen met studenten van andere studies.  

Je leert op deze manier wat de verschillen en overeenkomsten tussen wetenschappen zijn en wat de dynamiek is tussen wetenschap en de samenleving. Je ontdekt hoe wetenschappers uit verschillende disciplines samenwerken om vraagstukken van deze tijd op te lossen.

Persoonlijke ontwikkeling en verbinding

Onderlinge verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het Descartes College: je gaat op studiereis en op excursie, eet elke week pizza met elkaar na het college en je hebt persoonlijke gesprekken met je programmaleider over je eigen ontwikkeling.

Voor wie?

Het Descartes College is bedoeld voor alle goede en breed geïnteresseerde bachelorstudenten van de Universiteit Utrecht. Aan het einde van je eerste jaar kun je je aanmelden.

Ben jij al honoursstudent bij een faculteit? Dan kun je je direct inschrijven voor een van de cursussen van Descartes, als onderdeel van je eigen facultaire honoursprogramma.

Het Descartes College is de universitaire vrijplaats voor studenten die verbreding zoeken en de grenzen van hun vakgebied willen overstijgen