Het Descartes College is een tweejarig interdisciplinair en universiteitsbreed honoursprogramma. Je maakt kennis met verschillende wetenschappen en wetenschappers van de Universiteit Utrecht en je werkt samen met studenten van andere studies.  

Je leert op deze manier wat de verschillen en overeenkomsten tussen wetenschappen zijn en wat de dynamiek is tussen wetenschap en de samenleving. Je ontdekt hoe wetenschappers uit verschillende disciplines samenwerken om vraagstukken van deze tijd op te lossen.

Persoonlijke ontwikkeling en verbinding

Onderlinge verbondenheid en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het Descartes College: je gaat op studiereis en op excursie, eet elke week pizza met elkaar na het college en je hebt persoonlijke gesprekken met je programmaleider over je eigen ontwikkeling.

Voor wie?

Het Descartes College is bedoeld voor gemotiveerde en breed geïnteresseerde bachelorstudenten van de Universiteit Utrecht. 

 

Volg je al een facultair honoursprogramma en kun je binnen dit programma een vak van Descartes laten meetellen? Dan kun je ook kiezen voor het volgen van één afzonderlijke cursus van het Descartes College.  

Het Descartes College is de universitaire vrijplaats voor studenten die verbreding zoeken en de grenzen van hun vakgebied willen overstijgen