Het Descartes programma is de universitaire vrijplaats voor studenten die verbreding zoeken en de grenzen van hun vakgebied willen overstijgen

De honourscursussen van het Descartes programma zijn interdisciplinair en verschillen vanwege hun universiteitsbrede karakter van het facultaire honoursaanbod. Je bekijkt je eigen discipline vanuit het geheel van de wetenschappen en gaat in discussie met de beste studenten en docenten van andere vakgebieden. Heel waardevol, want de werkelijkheid is immers ook interdisciplinair.

Voor wie?

Het Descartes programma is bedoeld voor goede en breed geïnteresseerde bachelorstudenten van de Universiteit Utrecht. Aan het einde van je eerste jaar kun je je aanmelden voor de selectie. Lees meer over aanmelding en selectie.

Ben jij al honoursstudent en zoek je verbreding? Dan hoef je niet deel te nemen aan de selectie en kun je je direct inschrijven voor één of meerdere cursussen van het Descartes programma (via OSIRIS). Veel honoursstudenten zullen zich inschrijven voor één of twee cursussen, maar het is ook mogelijk in twee jaar tijd het complete aanbod te doorlopen.

Cursussen

Je volgt de cursussen van het Descartes programma in je tweede en derde jaar. Bekijk het cursusaanbod voor meer informatie over de inhoud van de cursussen. Je kunt de cursussen van het Descartes programma op verschillende manieren inbouwen in je studie:

  • Volg alle cursussen en ontvang een honourscertificaat van Descartes
  • Zet de cursussen in als verbredend onderdeel binnen je facultaire honoursprogramma