Het Platform Onbeperkt Studeren is een platform voor en door studenten met een functiebeperking.

Wat is een functiebeperking?

Een functiebeperking is een chronische aandoening (vastgesteld door een deskundige) die een student kan belemmeren in zijn of haar deelname aan het onderwijs. Dit is de definitie gebruikt door de Universiteit Utrecht, het Platform verwelkomt echter ook studenten die te maken hebben met tijdelijke omstandigheden. Verder zijn studenten met een interesse in studenten met een functiebeperking ook welkom.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Voor het eerst op kamers, uitgaan met vrienden, een hoop nieuwe mensen ontmoeten en ontdekken wat je passie eigenlijk is. Het studentenleven is uitdagend en vergt een hoop energie.

Als student met een functiebeperking krijg je er vaak nog extra uitdagingen bij. Colleges volgen, presentaties geven of tentamens afleggen: het zijn activiteiten die voor deze groep studenten niet altijd vanzelfsprekend zijn. Soms kun je daar best wat hulp bij gebruiken en die kunnen wij je bieden. Wij kunnen jou helpen door onze ervaringen te delen en jou te ondersteunen, met als doel dat jij beter kunt omgaan met die extra uitdagingen. Wij zien dat studenten met een functiebeperking niet altijd weten bij wie zij terecht kunnen. Bovendien kan het heel confronterend zijn om uit te komen voor je beperking. Een aantal zaken waar wij jou bij kunnen helpen:

  • Met wie kan ik contact opnemen als ik een functiebeperking heb?
  • Welke voorzieningen zijn er voor studenten met een functiebeperking?
  • Hoe ga ik om met mijn functiebeperking bij zaken als wonen, werken of het studentenleven?
Contact met het Platform Onbeperkt Studeren

Wij willen studenten met een functiebeperking helpen met tips en informatie over hoe zij hun studie zo onbeperkt mogelijk kunnen afronden!

Contact

Wil je met ons in contact komen? Mail ons: onbeperktstuderen@uu.nl

Buddyprogramma

Het buddyprogramma is er voor en door studenten met een functiebeperking. Wil jij een luisterend oor, iemand om samen de planning mee door te nemen of samen te studeren? Dan is een buddy wellicht iets voor jou! Lees hier meer.

STAGES EN TRAINEESHIPS

Bijna of net afgestudeerd? Ben jij opzoek naar een stage voor je studie of ben je klaar voor je eerste baan? Platform Onbeperkt Studeren biedt in samenwerking met Career Services en externe bedrijven trainingen, stages en traineeships aan voor studenten en alumni met een functiebeperking:

Solliciteren met een functiebeperking - Najaar 2019

Stuur een mail om op de hoogte gehouden te worden van de datum: onbeperktstuderen@uu.nl

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van het Platform? Bijvoorbeeld voor aangepaste stages, trainingen solliciteren met een functiebeperking en het rolstoeltoegankelijkheidsonderzoek? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief die eens per twee maanden uitkomt.