Platform Onbeperkt Studeren

Het Platform Onbeperkt Studeren is een platform voor en door studenten met een functiebeperking.

Wat is een functiebeperking?

Een functiebeperking is een chronische aandoening (vastgesteld door een deskundige) die een student kan belemmeren in zijn of haar deelname aan het onderwijs. Dit is de definitie gebruikt door de Universiteit Utrecht, het Platform verwelkomt echter ook studenten die te maken hebben met tijdelijke omstandigheden. Verder zijn studenten met een interesse in studenten met een functiebeperking ook welkom.

Wie zijn wij en wat doen wij?

Voor het eerst op kamers, uitgaan met vrienden, een hoop nieuwe mensen ontmoeten en ontdekken wat je passie eigenlijk is. Het studentenleven is uitdagend en vergt een hoop energie.

Als student met een functiebeperking krijg je er vaak nog extra uitdagingen bij. Colleges volgen, presentaties geven of tentamens afleggen: het zijn activiteiten die voor deze groep studenten niet altijd vanzelfsprekend zijn. Soms kun je daar best wat hulp bij gebruiken en die kunnen wij je bieden. Wij kunnen jou helpen door onze ervaringen te delen en jou te ondersteunen, met als doel dat jij beter kunt omgaan met die extra uitdagingen. Wij zien dat studenten met een functiebeperking niet altijd weten bij wie zij terecht kunnen. Bovendien kan het heel confronterend zijn om uit te komen voor je beperking. Een aantal zaken waar wij jou bij kunnen helpen:

  • Met wie kan ik contact opnemen als ik een functiebeperking heb?
  • Welke voorzieningen zijn er voor studenten met een functiebeperking?
  • Hoe ga ik om met mijn functiebeperking bij zaken als wonen, werken of het studentenleven?

Wij willen studenten met een functiebeperking helpen met tips en informatie over hoe zij hun studie zo onbeperkt mogelijk kunnen afronden!

Contact

Wil je met ons in contact komen? Mail ons: onbeperktstuderen@uu.nl

Buddyprogramma

Het buddyprogramma is er voor en door studenten met een functiebeperking. Wil jij een luisterend oor, iemand om samen de planning mee door te nemen of samen te studeren? Dan is een buddy wellicht iets voor jou! Lees hier meer.

Nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van de activiteiten van het Platform? Bijvoorbeeld voor aangepaste stages, trainingen solliciteren met een functiebeperking en het rolstoeltoegankelijkheidsonderzoek? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief die eens per twee maanden uitkomt.

Als je interesse hebt in het plaatsen van een artikel in onze nieuwsbrief, wees dan bewust van het volgende: vanwege de frequentie van onze nieuwsbrief is het vaak niet mogelijk hierin een bericht te verspreiden over een activiteit die op korte termijn plaats zal vinden. Als je vragen hebt over dit onderwerp, email dan onze communications officer: onbeperktstuderen@uu.nl

Aanmelden nieuwsbrief