Universiteitsbrede honoursprogramma's (Ba)

Universiteitsbrede honoursprogramma's

Descartes College

Wil je honoursonderwijs volgen en over de grenzen van je studie kijken? Dan is Descartes misschien iets voor jou. Je bekijkt je eigen discipline vanuit het geheel van de wetenschappen en gaat in discussie met studenten en docenten van andere vakgebieden. Je volgt Descartes in het tweede en derde jaar van je studie, naast je gewone bacheloropleiding. 

Da Vinci Project

In het universiteitsbrede, interdisciplinaire honoursprogramma het Da Vinci Project werk je samen met studenten van andere disciplines aan vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, in samenwerking met bedrijven en overheidsorganisaties. Het programma staat open voor tweede- en derdejaars bachelorstudenten en pre-masterstudenten van de hele universiteit.

Nieuw: Navigating Insecure Futures

Het nieuwe interdisciplinaire honoursprogramma Navigating Insecure Futures leert jou je weg vinden in een ongewisse toekomst. Samen met studenten van andere opleidingen kijk je naar verschillende toekomstscenario's: hoe je daarover denkt, hoe jij je er tot verhoudt en hoe jij vanuit jouw expertise kunt bijdragen aan die scenario's. Dit Engelstalige programma is voor alle bachelorstudenten van de UU en UCU.

Honours zomerscholen

NWIB Zomerschool

De NWIB zomerschool is een interdisciplinaire en interuniversitaire zomercursus in samenwerking met de Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB’s). Je hebt veldwerkweken in Athene, Florence of Rome en doet daar onderzoek naar stedelijk erfgoed. Je kunt de zomerschool inzetten als onderdeel van je honoursprogramma.

Netherlands-Asia Honours Summerschool

De Netherlands-Asia Honours Summer School (NAHSS) biedt Nederlandse bachelor studenten de kans om China op een nieuwe manier te ontdekken. De NAHSS is een samenwerking tussen alle Nederlandse universiteiten, vier ministeries en Nederlandse en Chinese multinationals. Door gastlezingen van CEO’s en China-experts en een reis door Azië ontmoeten Nederlandse studenten China als een belangrijke speler op het wereldtoneel.