Themagroep hoogbegaafdheid

Herken jij jezelf in een andere manier van denken, leren en communiceren? Vind je je studie weinig uitdagend, of mis je studievaardigheden omdat je eerder nooit hard hoefde te leren? Ben je snel, creatief en analytisch, met een groot zelfbewustzijn en/of (hoog)gevoeligheid? Nieuwsgierig, diepgaand in connecties, maar soms ook onzeker, somber of eenzaam? Als dit herkenbaar klinkt, nodigen we je graag uit voor de bijeenkomsten van de Double Sided community.

Waarom deze naam?

Onze groep noemen we liever de Double Sided community, omdat de term “hoogbegaafdheid” door het stigma dat hiermee samenhangt en de focus op prestatie niet goed aansluit bij de beleefde ervaring van mensen die zich wel in deze eigenschappen herkennen. Bij die ervaring zijn thema's als zingeving, gevoeligheid, nieuwsgierigheid intrinsieke motivatie, autonomie en het gevoel voor rechtvaardigheid vaak veel belangrijker dan (externe) beoordelingscriteria. Doordat “hoogbegaafdheid” komt met zowel voor- als nadelen kwamen we op de naam Double Sided Community.

Ik voel me begrepen en gewaardeerd door deze groep, zonder stigma of vooroordelen.

Voor wie

Studenten die zich in deze eigenschappen herkennen en deel uit willen maken van een community om elkaar te versterken in ieders kracht en ondersteunen waar daar behoefte aan is. Je hoeft geen diagnose "hoogbegaafdheid" te hebben om deel te kunnen nemen

Aanbieder

De bijeenkomsten worden voorbereid en begeleid door studenten die zelf deelnemen aan de groep. Mark Baldwin en/of Stefan Brakman zijn bij de bijeenkomsten aanwezig als aanspreekpunt vanuit de UU en aanvullende ondersteuning (waar nodig).

Waar en wanneer

Iedere vierde dinsdag van de maand van 17:15 tot 18:45 uur organiseren wij een bijeenkomst met onze community. Deze vinden plaats op de Bijlhouwerstraat 6-8 (ruimte 2.02). Daarnaast worden via WhatsApp ook sociale bijeenkomsten georganiseerd.

Kosten

Gratis

Voertaal

Engels

Aanmelden

Je kan je aanmelden via de Teamsomgeving. Hier kan je ook terecht voor praktische en inhoudelijke informatie over de bijeenkomsten en contact met medestudenten.

Ga naar de teamsomgeving

Contact en vragen

Als je vragen hebt over de groep aan medestudenten of de UU-begeleiders, of over hoogbegaafdheid in het algemeen kan je deze stellen in de Teamsomgeving. Klik hierboven op de button om naar de Teamsomgeving te gaan.

Het deelnemen aan deze groep voelde vanaf de eerste bijeenkomst als thuiskomen. Door de openheid, de oprechte herkenning en de mogelijkheid om te zijn wie je bent is het deelnemen aan deze groep een van de beste keuzes van de afgelopen jaren.