Faal Festival 2023

Train jij je faalspieren al om te ontspannen? Staan jouw mislukkingen op je CV? Durf jij jouw faalverhaal te delen? Ontdek, luister, probeer, maar bovenal, leer te falen op het Faal Festival in TivoliVredenburg op 2 juni 2023.

joy delima
Joy Delima

Kom samen met de Universiteit Utrecht, TivoliVredenburg en het Instituut voor Faalkunde het taboe op falen doorbreken. Ga het experiment aan, lach om je eigen fouten en leer om je imperfecties en mislukkingen in te zetten voor een mooiere wereld.

Splinter Chabot gaat in gesprek met Tim Hofman over mannelijke kwetsbaarheid, en praat met Gregory Sedoc en Irene Schouten over de prestatiedruk die zij als topsporter ervaren. Onder leiding van Dzifa Kusenuh nemen we de verschillende elementen van de prestatiemaatschappij onder de loep. 

Joy Delima scheidt feiten van fabels over ons seksleven, Thijs Launspach leert je de ratrace te relativeren, Dan Hassler-Forest neemt de invloed van social media onder de loep en Tatjana Almuli en Hui-Hui Pan relativeren ons schoonheidsideaal.

Francine Oomen
Francine Oomen

Verder geeft Francine Oomen jou survivaltips om de prestatiegeneratie te overleven, onder leiding van Andries Tunru en Richard Roling klim jij op het podium van de Hall of Shame en luister je naar de ervaringen van andere festivalgangers. 

Met Faalfitness, Fuck-Up talks, de Wij-kunnen-ook-niet-tekenenclub en het Stuntelend Speeddate-café (en nog veel meer) helpen we jou om de ratrace te relativeren, prestatiedruk los te laten en het feilbare mens-zijn te vieren!

We houden de prestatiemaatschappij kritisch tegen het licht, relativeren de ratrace en vieren de feilbare mens. Want falen is niet alleen onvermijdelijk en noodzakelijk, maar ook nuttig en leuk!

Georganiseerd door de Universiteit Utrecht, TivoliVredenburg en het Instituut voor Faalkunde