Calamiteiten

Acuut hulp nodig? Bel 4444

Is er acuut hulp nodig van externe hulpdiensten of van de universitaire BHV/EHBO organisatie?

 • Bel het alarmnummer (030-253) 4444. Je wordt 24/7 verbonden met de meldkamer van FSC security.
 • Geef aan waar je bent, wat er aan de hand is en welke hulp nodig is.
 • FSC Security schakelt de benodigde hulp in.
 • Vervolgens meld je het veiligheidsincident in TOPdesk

Wanneer is er sprake van een ongeval of een bijna-ongeval?

 • Een bijna-ongeval is een ongewenste, onverwachte gebeurtenis waarbij letsel aan personen en/of schade aan het milieu of economische schade had kunnen ontstaan.
 • Een ongeval is een ongewenste, onverwachte gebeurtenis waarbij letsel aan personen en/of schade aan het milieu of economische schade is ontstaan.

Wat is een gevaarlijke situatie?

Dit is een situatie waarbij er een risico op letsel of schade bestaat. Dit kan bijvoorbeeld geconstateerd worden bij een inspectie of omdat het je opvalt.

  Hoe meld je een ongeval, een bijna-ongeval of een gevaarlijke situatie?

  Een ongeval, een bijna-ongeval of een gevaarlijke situatie meld je snel en eenvoudig in TOPdesk. Dus is het ergens niet veilig? Is er sprake van een veiligheidsincident? Heb je een (bijna)ongeval opgelopen in ene van de gebouwen van de UU? Meld het ons. Dan kunnen we snel actie ondernemen.

  Wat gebeurt er met de meldingen?

  Je melding komt terecht bij de Arbo- en Milieucoördinator (AMC) van jouw faculteit. Deze beoordeelt hoe de melding het beste aangepakt kan worden. Als het nodig is, neemt de AMC contact met je op, bijvoorbeeld voor meer informatie over het incident.