Bestuurswerk

Waarom bestuurswerk?

Je zit niet alleen voor jezelf in een bestuur, je levert ook een belangrijke bijdrage aan de academische gemeenschap. Bedrijven zien graag een bestuurs- of commissie-ervaring terugkomen op een cv, omdat ze ervaren dat dergelijke studenten meer ontwikkeld zijn en zich beter bewust zijn van hun capaciteiten. Maar hoe ga je deze capaciteiten en ervaringen goed op je cv zetten en tijdens een sollicitatiegesprek naar voren brengen? In de onderstaande trainingen van Career Services leer je hoe je dat aanpakt:

Transferable skills 
Cv en sollicitatiebrief schrijven

Interesse?

Ben je niet actief binnen een bestuurs- of commissiefunctie, maar spreekt dit je wel erg aan? Wil je werken aan leiderschap en verantwoordelijkheid, communicatieve vaardigheden, ontdekken waar je kwaliteiten liggen en een (sociaal) netwerk opbouwen? Kijk dan eens op: www.bestuurlijkactiefutrecht.nl waar je mogelijk een bestuurs-/commissiejaar kunt vervullen.                                                          

Volgens mij geldt voor elke student en (young) professional in opleiding dat het opdoen van sociale en professionele vaardigheden, naast de inhoud en opleiding-specifieke skills, van groot belang is. Activiteiten buiten de studie bieden een uitgelezen kans om daar aan te werken.

Ruben Spelier
Alumnus UU, Bestuurs- & Organisatiewetenschap