Bekijk en vergelijk al het scriptie aanbod
Hieronder vind je een overzicht van al het scriptiesupport-aanbod!
Nieuwsbrief scriptiesupport
Wil je op de hoogte blijven van het actuele aanbod voor scriptieschrijvers? Schrijf je dan in voor onze scriptiesupportnieuwsbrief en ontvang maximaal 6 keer per academisch jaar een mail.
Inschrijven nieuwsbrief scriptiesupport- Bij het Skills Lab kun je terecht voor gratis schrijfcoaching. Een getrainde student (peer tutor) bespreekt samen met jou je academische schrijfopdracht. De schrijfcoach helpt je bijvoorbeeld bij het vinden van een efficiëntere aanpak, het scherper formuleren van je kernboodschap, het schrijven van een beter gestructureerde tekst of het verbeteren van je schrijfstijl.
- Bij het Skills Lab kun je gratis studeercoaching krijgen. Met een getrainde student (peer tutor) bespreek je de vragen die je hebt over studeren. Je bent na het gesprek beter in staat vast te stellen wat er nu nog niet zo goed gaat en wat ervoor nodig is om je (studie-)aanpak te verbeteren. De studeercoach kan bijvoorbeeld meedenken over het plannen van je studie en je time management, over hoe je efficiënt kunt lezen en studeren of hoe je tentamens kunt voorbereiden. Dit kan studie-stress verminderen en studeerplezier vergroten.
- Een gratis taalassistent kan je helpen met schrijven en spreken in hun moedertaal/talen door je te voorzien van peer feedback. Deze taalassistentie kun je gebruiken voor werkstukken, portfolio's, opdrachten of presentaties in het kader van een cursus, maar ook voor je bachelor-/masterscripties.
- Voor slechts 25 euro ga je tijdens de scriptieweek vijf dagen lang samen met andere studenten hard werken aan je onderzoek. Heb je behoefte aan meer structuur in je dag en je hoofd? Wil je tips, persoonlijke coaching en inspiratieworkshops om een flinke slag te maken? Dan is de scriptieweek zeker iets voor jou.
- De gratis scriptiegroepen zijn bedoeld voor alle studenten (ongeacht opleiding of studiefase) die met hun scriptie bezig zijn en graag wat regelmatiger contact willen hebben met andere studenten. Dat kan om verschillende redenen zijn: bijvoorbeeld omdat je beter wilt leren plannen, geconcentreerder en gemotiveerder wilt werken, omdat het fijner en gezelliger is om niet in je eentje te werken of omdat het schrijven van je scriptie niet zo wil vlotten.
- Werk je graag tegelijkertijd met andere studenten aan je scriptie of kun je wel wat peer pressure gebruiken om (gezamenlijk) in de UB aan de slag te gaan? Sluit je aan bij de 'Thesis Community' op de Uni-Life app! Plaats een oproep in de chat of haak aan bij andere studenten uit deze groep en ga samen aan de slag.
- Volg de cursus ''onderzoeksopzet maken'' voor 15 euro. Je werkt aan een heldere probleemstelling én onderzoeksopzet.
- Heb je moeite met het schrijven van een wetenschappelijke tekst? Volg voor 15 euro de cursus ''Wetenschappelijk schrijven.'' Je leert hoe je op een efficiënte manier een heldere tekst schrijft en verbetert.
- Denk je dat jouw beheersing van het Engels of Nederlands onder de maat is voor het schrijven van je scriptie? Wil je werken aan je spelling, grammatica of vocabulaire? Cursuscentrum Babel., partner van de Universiteit Utrecht, biedt verschillende cursussen aan om je talen te verberen. Omdat de beheersing van een taal tijd kost, raden we je aan te starten met de cursus voordat je met je scriptie begint.
- Ga naar onze ''zoek een training'' pagina voor het volledige cursus overzicht!
- Ben je net begonnen met je bachelor- of masterscriptie? Schrijf je dan in voor scriptie kick-off. Twee workshops gegeven door UU-medewerkers helpen je om een goede start te maken!
- In de gratis introductieworkshop ''Onderzoek en schrijven'' maak je een analyse van je eigen aanpak en leer je wat je nodig hebt voor een goede onderzoeksopzet en een effectief schrijfproces.
- In de gratis workshop ''Thesis schrijven zonder stress'' leer je wat je nodig hebt om de uitvoering van een onderzoeksopdracht in goede banen te leiden. Ontdek hoe je een goede planning maakt en wat je nodig hebt om jezelf te motiveren!
- Moeite om je verhaal uit je hoofd op papier te krijgen? Voor 15 euro krijg je in de workshop ''Strategisch schrijven'' tips en hulpmiddelen aangereikt om tot een goede aanpak en structuur te komen. Deze workshop is voor studenten met dyslexie.
- Wil je inzicht krijgen in je tijdbesteding en meer studeren? Ervaar dan voor 15 euro in de workshop ''Kennismaken met time management'' wat planningstechnieken voor jou kunnen betekenen.
- De gratis workshop ''Bewust en effectief werken'' helpt je om gericht aan het werk te gaan en daarmee stress te verminderen. Bewust en effectief! Let op: deze workshop is niet speciaal gericht op scriptieschrijvers, maar kan zeker waardevol zijn, omdat een scriptie schrijven doorgaans veel zelfdiscipline vraagt.
- In de gratis online training Compass: Opzetten van je zoekstrategie ga je aan de slag met de stappen van je zoekstrategie. Misschien heb je al veel bronnen gevonden, of juist (te) weinig. Wil je aan je zoekresultaten sleutelen, dan helpen we je dit direct toe te passen op je eigen onderwerp.
- In de gratis online training Compass: Evalueren van bronnen krijg je tips en handvatten waarmee je kunt bepalen of een bron relevant en wetenschappelijk genoeg is om te gebruiken. Je gaat aan de slag met je eigen bronnen en kijkt er kritisch naar. We gebruiken hiervoor onder andere de CRAPMAP (pdf te vinden in de online training Compass).
- In de gratis online training Compass: Bronnen opslaan en gebruiken leer je de referenties naar je bronnen optimaal te beheren en het overzicht te houden. We gaan werken met de tool Zotero, daarom vragen we je die van tevoren te installeren op je laptop. Je gaat aan de slag met je eigen referenties.
Hoe studeer je met overzicht en inzicht? Moet je alles lezen? Hoe motiveer je jezelf? En hoe bereid je jezelf voor op een tentamen? Deze vragen - en meer! - worden beantwoord door experts van Onderwijsadvies & Training tijdens gratis webinars.
- In de gratis online training Compass leer je de basis van het zoeken, toegang krijgen tot, managen van, refereren naar en inzetten van wetenschappelijke informatie.
- In de online cursus Brush up Your English verbeter je in je eigen tempo je Engelse taalvaardigheid op niveau B1/B2. Dit is een totaalpakket van 3 online cursussen in één. Iedere cursus duurt 8 weken (als je er 2 uur per week aan besteedt), maar je hebt toegang tot de cursus voor een periode van 3 maanden. De cursus kost 114,50 euro.
- Grasple is een e-learning platform dat wordt ingezet voor statistiekonderwijs binnen de UU. Het bevat echter ook een grote database van algemene modules en opdrachten over allerlei onderdelen binnen de statistiek. Je kunt op deze manier zelfstandig en in je eigen tijd oefenen.
- Een goede academische tekst schrijven is een hele uitdaging. Hoe zet je de eerste letters op papier? Hoe kom je tot een goede structuur? Wat is een academische schrijfstijl? Vind hier onze schrijftips.
- Met de studeertips leer je slimmer en effectiever en ga je goed voorbereid een hoorcollege in.
- Probeer eens een app uit en ervaar zelf wat het met jouw studiegedrag kan doen! Vind hier onze favoriete studeerapps.
- Op zoek naar manieren om je schrijf- en studievaardigheden een boost te geven? De Skills Boosters staan voor je klaar! In deze korte kennisclips worden verschillende schrijf- en studeertechnieken toegelicht die je direct kunt toepassen op je eigen studie, scriptie of tentamen.
- In de lezingenreeks “Lekker studeren – where science meets students” zochten het Skills Lab en Onderwijsadvies & Training het voor je uit! Bekende wetenschappers deelden nieuwe inzichten en praktische handvatten om je studieomstandigheden te optimaliseren.
Maak direct een afspraak
Bij het Skills Lab kun je terecht voor gratis schrijf- en studeercoaching. Een getrainde student bespreekt samen met jou je academische schrijfopdracht en/of de vragen die je hebt over studeren!
SchrijfcoachingStudeercoaching
Contact Skills Lab
- Mail naar skillslab@uu.nl of bel +3130 253 6300
- Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park | Kamer 2.45
- Heidelberglaan 3, 3584 CS Utrecht