Bachelorfase

De hoofdrichting van je opleiding is de major, deze beslaat 75% van je bacheloropleiding. De andere 25% is je profileringsruimte van 45 EC. Deze ruimte kun je vrij invullen met cursussen die aansluiten bij jouw ambities en talenten. Dat kunnen losse cursussen zijn, maar je kunt ook kiezen voor een samenhangend pakket: een minor. De Universiteit Utrecht heeft een zeer gevarieerd aanbod van ruim 100 minors

Masterfase

Je hebt binnen de UU verschillende soorten masterprogramma's: academische mastersonderzoeksmasters en educatieve masters

Verbreding van je pakket 

Je kunt je vrije ruimte invullen met bijvoorbeeld een stage, of het volgen van onderwijs aan een andere onderwijsinstelling. Bijvoorbeeld aan één van de hogescholen of universiteiten in Nederland of in het buitenland. Voor heel getalenteerde studenten (zowel bachelor- als masterstudenten) biedt de Universiteit Utrecht honoursprogramma's aan.

Denk je erover om een tijdje in het buitenland te studeren, kom dan op 22 of 23 mei naar het Go Global evenement.

Overig onderwijs

Studeer je aan de Universiteit Utrecht of een andere Nederlandse universiteit of hogeschool? Dan kun je één of meerdere cursussen volgen als bijvak. Als je niet bent ingeschreven bij een Nederlandse instelling voor hoger onderwijs kun je tegen betaling losse cursussen volgen. In beide gevallen zijn er verschillen per faculteit.

Direct naar je eigen opleiding

Ben je studiekiezer en nog op zoek naar een bachelor- of masteropleiding? Kijk dan op www.uu.nl/bachelors of www.uu.nl/masters.