#PictureNOTPerfect: over tegenslagen met betrekking tot studie en loopbaan

De gedachte achter #PictureNOTPerfect

We leven in een wereld waar tegenwoordig veel, zo wel niet alles, mogelijk is. De keuzestress die hieruit voortkomt is enorm en wordt door veel studenten ondervonden. Hierdoor is de angst om een foute keuze te maken groot en kunnen deze keuzes aanvoelen als iets definitiefs. Alsof je eerste baan na je afstuderen gelijk je ‘droombaan’ moet zijn. Vergelijking met anderen en zelfbeeld spelen hierbij een grote rol. Social media, zoals Instagram en LinkedIn versterken deze constante vergelijking met leeftijdsgenoten.

We duiken in 6 verschillende verhalen, van recent afgestudeerden tot alumnus met al meer werkervaring. Waar zijn zij tegenaan gelopen? En eigenlijk nog belangrijker, wat voor lessen hebben ze hieruit geleerd? Met de campagne #PictureNOTPerfect laten we een realistisch beeld zien en hopen we bij te dragen aan het verminderen van de prestatiedruk en keuzestress waar studenten tegenwoordig onder gebukt gaan.

Ga het gesprek aan en deel je eigen ervaringen met vrienden, studiegenoten of op social media met de #PictureNOTPerfect! 

Somaye

Founder 'Verbinding' - synergy-based partnership development model

Melissa

Basis Psycholoog - Youz

Raoul

Video producer & owner - Sarfaty Studio's

Saskia

PhD Candidate - Utrecht University

Friederike

MA Social, Health, and Organisational Psychology

Judith

Communicatiemedewerker bij Skillslab - Utrecht Universiteit