STAGES EN TRAINEESHIPS

Stichting Studeren en Werken Op Maat is op zoek naar studenten met een functiebeperking die op zoek zijn naar een stage.

In samenwerking met o.a Gemeente Amsterdam en Unilever werkt SWOM aan een duurzame samenwerking om stageplaatsen te realiseren. Hierbij zijn er mogelijkheden voor zowel meewerk als afstudeerstages in diverse richtingen voor zowel de bachelor als masterfase. SWOM zal gedurende het gehele proces begeleiding bieden, van de voorbereiding tot de sollicitatiegesprekken en tijdens de stage zelf.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Irene Stortenbeek (coach/begeleider) van SWOM via het e-mailadres irene@studerenenwerkenopmaat.org of telefonisch/app via 06-24 81 28 47. De dienstverlening van SWOM is kosteloos. 

Meer informatie over Stichting Studeren en Werken Op Maat kan je vinden via https://www.studerenenwerkenopmaat.org.

Als ho-student met een beperking al vroeg je  loopbaankansen vergroten?

Doe mee aan het project Maatschappelijke DienstTijd Loopbaankansen (MDTL) voor meer perspectief! Zeker nu in coronatijd is het lastig om een stage te zoeken en een baan te vinden. Wij regelen voor jou een plek bij een bedrijf om werkervaring op te doen. De jonge werknemer, die jou begeleidt, heeft ook een arbeidsbeperking. Jullie worden samen begeleid door een ervaren coach. Zo streven we naar een succesvolle overgang van een studie en/of stage naar je toekomstige loopbaan.

  • Na je aanmelding bespreken we tijdens het intakegesprek jouw wensen. Vervolgens gaan wij op zoek naar een coach die bij jou past. Ken je zelf iemand? Dat kan ook. In het project is veel mogelijk.
  • Voordat je begint, krijg je een gratis cursus. Je leert dan hoe je zoveel mogelijk uit je maatschappelijke diensttijd kunt halen.
  • In een tijdsbestek van 80 uur, verspreid over zes maanden, werken we aan jouw loopbaankansen.
  • Samen met de begeleider kun je, in plaats van meelopen, ook een opdracht uitwerken die relevant is voor jouw studierichting of loopbaan.
  • Je ontdekt waar je goed in bent, waar je nog aan moet werken, wat jij interessant vindt en welk soort organisatie het beste bij je past. Dit helpt jou straks om die toffe (afstudeer)stage of baan te vinden.
  • Je bouwt aan een professioneel netwerk waar je, in je verdere loopbaan, veel profijt van kunt hebben.
  • Met het meelopen op de werkplek doe je werkervaring op.
  • Je ontvangt het officiële Europese Europasscertificaat, waarin jouw vaardigheden en competenties zijn opgenomen: een boost voor je CV.
  • Je doet het niet alleen voor jezelf maar je helpt ook anderen. Met de ervaringen van alle deelnemers krijgen we zicht op wat het beste werkt om loopbaankansen van studenten/werkenden met een beperking te vergroten.
  • Je krijgt zelfs een vergoeding!

Wil je meer weten over dit project?

Uitgebreide informatie over het project vind je op www.mdt-loopbaankansen.nl. Hier vind je ook de data voor de gratis cursus. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Neem dan contact op met Roos Hoelen (info@mdt-loopbaankansen.nl).