Studeercoaching

Foto studeercoaching

Bij het Skills Lab kun je gratis studeercoaching krijgen. Met een getrainde student (peer tutor) bespreek je de vragen die je hebt over studeren. De coaching is laagdrempelig en geeft je meer inzicht in je studie-aanpak.

Je bent na het gesprek beter in staat vast te stellen wat er nu nog niet zo goed gaat en wat ervoor nodig is om dat te verbeteren. De studeercoach kan bijvoorbeeld meedenken over het plannen van je studie en je time management, over hoe je efficiënt kunt lezen en studeren of hoe je tentamens kunt voorbereiden. Dit kan studiestress verminderen en studeerplezier vergroten.

Lees voordat je een afspraak maakt de informatie hieronder. Dan weet je of studeercoaching ook is waar jij op dit moment naar op zoek bent. 

Praktische informatie:

  • Voor wie? Voor alle studenten van de UU. 
  • Door wie? Studeercoaches zijn UU-studenten van verschillende opleidingen die als student-assistent werken voor het Skills Lab. Ze zijn speciaal getraind om dit werk goed te kunnen doen. Het team bestaat uit zowel bachelor- als  masterstudenten.
  • Eenmalig? Nee, je kunt een aantal keer terugkomen als dat nuttig is. Misschien heb je meer dan één vraag of wil je een advies of tip uitproberen en je ervaring nog een keer komen bespreken.
  • Wat kost het? Niets. De studeercoaching van het Skills Lab is gratis.
  • In welke taal? Het gesprek kan zowel in het Nederlands als in het Engels gehouden worden. Internationale studenten zijn welkom!
  • Hoelang? Een gesprek duurt 45 minuten, maar je kunt een aantal keer terugkomen.  
  • Waar? Je kunt kiezen voor een online gesprek, via Teams, of een gesprek op locatie in het Skills Lab(2.45, Universiteitsbibliotheek Utrecht Science Park).

De studeercoaching wordt georganiseerd door het Skills Lab en Onderwijsadvies & Training.

Direct aan de slag met een aantal concrete tips:

Tips voor studeren en schrijven
Direct naar studeertips