Da Vinci Project

Het Da Vinci Project is een interdisciplinair honoursprogramma over duurzaamheid voor 2e en 3e jaars bachelorstudenten en pre-masterstudenten die op zoek zijn naar een extra uitdaging. Dit programma (10 EC) komt dus bovenop de 180 EC van je bachelorprogramma.

Real-life challenge

In een groep van vijf studenten, afkomstig van verschillende opleidingen, werk je aan een real-life challenge op het gebied van duurzaamheid. Hierbij kun je denken aan schone lucht, duurzame huisvesting en afval gebruiken als hulpbron. De challenges worden aangeleverd door stakeholders van buiten de UU, variërend van de private sector tot lokale en nationale overheden.

Je volgt workshops over Design Thinking en neemt deel aan Collegetours met sprekers uit verschillende vakgebieden gelieerd aan het thema duurzaamheid. Tijdens de Design Thinking workshops leer je methodes om je creativiteit te trainen. Je leert te falen en ontdekt dat falen een essentiële stap is in het maken van vooruitgang. Via de methode van Design-thinking en een learning-by-doing aanpak bouw je een prototype als oplossing voor de real-life challenge. Tijdens een afsluitende bijeenkomst pitch je, samen met je team, de oplossing en prototype aan de externe partner. 

Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Kijk voor meer informatie over het programma, data voor online voorlichting sessies en de aanmeldprocedure op de Engelse kant van deze pagina (zie bovenin, kopje English).