Stap 5. Na je uitwisseling
Welkom terug; we hopen dat je een waardevolle en leuke tijd hebt gehad in het buitenland! Het is belangrijk dat je je cijfers en studiepunten goed laat registreren. Lees de onderstaande informatie goed door om te checken of je niets bent vergeten. Natuurlijk hopen we dat je ook je ervaringen wilt delen voor toekomstige studenten!
De meeste partneruniversiteiten sturen de cijferlijsten naar het International Office, maar houdt goed in de gaten of dit ook echt gebeurt. Het is je eigen verantwoordelijkheid om je studieresultaten bij te laten schrijven op je UU-cijferlijst.
Het omzetten van in het buitenland behaalde studiepunten en cijfers is geregeld in de Onderwijs- en Examenregeling van je opleiding, en die bevoegdheid ligt bij de examencommissie.
De meeste Europese universiteiten gebruiken EC en normaal gesproken behaal je 30 EC per semester. Voor de universiteiten die geen EC gebruiken is een omrekentabel beschikbaar.
Om je studiepunten te laten meetellen voor je diploma, kan het zijn dat je naast de cijferlijst extra informatie moet aanleveren. Bijvoorbeeld informatie over hoeveel uur je aan een bepaald vak hebt besteed en welk studiemateriaal je hiervoor hebt gebruikt.
Buitenlandse resultaten worden omgezet naar V/ONV (voldoende/onvoldoende). De resultaten die je in het buitenland hebt gehaald tellen dus niet mee voor je gemiddelde. De oorspronkelijke resultaten worden wel geregistreerd in Osiris en afgedrukt op het Internationaal Diploma Supplement. Je kunt in de OER nalezen hoe dit precies geregeld is. Voor UCU studenten geldt het proces wat op deze pagina is beschreven.
Dit kan je doen door:
- Een verslag te schrijven: Studenten met een Erasmus+ beurs / alle andere studenten. Je verslag wordt anoniem geplaatst op de website. Als je bij een universiteitsbrede bestemming op uitwisseling bent geweest, stuur je het report naar ubd.oo.verslagen@uu.nl. Als je bij een facultaire bestemming op uitwisseling bent geweest, stuur je het report naar het International Office van je faculteit.
- Te helpen tijdens de Study Abroad Weeks of pre-departure bijeenkomst.
- Te praten met andere studenten over jouw ervaring en hun vragen te beantwoorden. Zowel zij als de medewerkers van het International Office zullen je zeer dankbaar zijn! Neem contact op met het International Office voor meer informatie.
Je internationale ervaring in Utrecht te gebruiken
- Wil je graag internationale studenten in Utrecht leren kennen en helpen? Ga dan naar de website van ESN Utrecht. ESN is een studentenorganisatie die internationale studenten zich thuis laat voelen in Utrecht en Nederland door activiteiten te organiseren en door middel van mentor programma’s.
- BuddyGoDutch koppelt internationale studenten 1 op 1 aan Utrechtse studenten gedurende hun hele verblijf. Het idee is dat je afspreekt met je internationale buddy om op persoonlijke wijze cultuur uit te wisselen. Daarnaast worden er (vrijblijvende) activiteiten en borrels georganiseerd. We zijn altijd op zoek naar leuke en enthousiaste Utrechtse studenten. Wil je buddy worden van een uitwisselingsstudent? Schrijf je in op www.buddygodutch.nl , of check Facebook/BuddyGoDutch.
- Wil jij je grenzen blijven verleggen, ook na je terugkomst? Wordt dan lid bij AEGEE-Utrecht . AEGEE-Utrecht is, naast een gezelligheidsvereniging in Utrecht, deel van een netwerk binnen Europa. Met 13.000 leden in 40 landen kun je bijna elke week op reis om nieuwe mensen, landen en culturen te ontdekken. Van lezingen tot wintersport, er is van alles mogelijk. Je kunt je het hele jaar door aanmelden.
Check de informatie over cijfers en studiepunten voor jouw opleiding:
- Contact Heb je een vraag? Neem contact op met een medewerker van het international office.
- Study Abroad weken Tijdens de Study Abroad weken zijn er voorlichtingen en workshops over studeren in het buitenland.
- Wat kost een uitwisseling? Lees hier meer over de kosten waar je rekening mee moet houden als je in het buitenland gaat studeren.
- Welke beurzen zijn er? Een overzicht van de beschikbare beurzen en de voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen.
- Exchange met een functiebeperking Kom erachter welke voorzieningen er in het buitenland zijn.