The Inner Critics

Voel je je overweldigd door zelfkritiek en het gevoel dat je nooit voldoet? Deze ondersteuningsgroep is speciaal opgezet voor iedereen die worstelt met de stem van hun innerlijke criticus. Zelfkritiek is een veelvoorkomend probleem onder universiteitsstudenten. Academische druk, persoonlijke veranderingen en constante zorgen over het verleden en de toekomst vormen allemaal uitdagingen waar we mee te maken krijgen. Harde zelfkritiek maakt de strijd alleen maar zwaarder.

Peer-ondersteuning biedt een ruimte voor authentieke verbinding en begrip tussen mensen met vergelijkbare ervaringen. Je kunt ontdekken dat je niet de enige bent die worstelt met zelfkritiek. Door lid te worden van deze groep, draag je bij aan het creëren van een veilige omgeving die delen, actief luisteren en wederzijdse steun bevordert. Bovendien krijg je de kans om zelfcompassie te oefenen door middel van verschillende groepsactiviteiten en mindfulness-oefeningen.

Kennismakingsgesprek en vragen

Om te garanderen dat de groep aansluit bij jouw behoeften (en jij bij de groep) en om verwachtingen duidelijk te stellen, zal er een kort persoonlijk gesprek georganiseerd worden bij je aanmelding.

Details

Deze peer steungroep is een samenwerkingsinitiatief van het Clinical Skills Lab - Klinische Psychologie en het Team Studentenwelzijn. De sessies worden geleid door Angeliki Gianniou en Georgia Zachariadi, beiden afgestudeerden van de MSc Klinische Psychologie aan de Universiteit Utrecht onder supervisie van Anneke Vedder (Junior Assistant Professor Clinical Psychology).

De sessies worden tweewekelijks gehouden in het Cultureel Centrum Parnassos.

Semester II

  • Dinsdag 23 april, 15:00-17:00
  • Dinsdag 7 mei, 15:00-17:00
  • Dinsdag 21 mei, 15:00-17:00
  • Dinsdag 4 juni, 15:00-17:00
  • Dinsdag 18 juni, 15:00-17:00

Elke groep bestaat uit 8 tot 10 studenten.

Contact

Als je vragen of opmerkingen hebt, kun je contact met ons opnemen via letstalk@uu.nl.