Collegegeld

Betaal je in 2023-2024 voor het eerst wettelijk collegegeld voor een Bacheloropleiding of een lerarenopleiding? Dan wordt dit gehalveerd. Bekijk de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

De overheid heeft vanaf het studiejaar 2024-2025 (per 1 september 2024) de halvering stopgezet.

Het collegegeldtarief geldt voor een volledig studiejaar en is afhankelijk van jouw situatie. Er zijn twee tarieven: het (lage) wettelijk tarief en het (hoge) instellingstarief. Hieronder kun je terugvinden welk tarief wanneer van toepassing is. Twijfel je over welk tarief voor jou geldt? Neem dan contact op met Studentenservice.

Wil je niet het gehele collegejaar ingeschreven blijven staan (bijvoorbeeld in verband met afstuderen), dan heb je de optie tot eerder uitschrijven. Het kan zijn dat je dan recht hebt op restitutie van een deel van het collegegeld. De regels en uitzonderingen kun je nalezen op onze pagina over uitschrijven

Bekijk de wijze van betalen van het collegegeld en wat de gevolgen van niet betalen zijn. Uitgebreide informatie over collegegeld vind je in het Reglement inschrijving en collegegeld.