Focus

In je studententijd moet je veel ballen tegelijkertijd omhoog houden: niet alleen je studie is belangrijk, maar ook je studie/studentenvereniging, sociale contacten, sporten, je (bij)baan, familie, huishouden... De to-do list lijkt niet op te houden en je vindt het moeilijk om focus te houden op de prioriteiten. 

Ruim de helft van alle studenten heeft last van prestatiedruk en daardoor moeite om focus en motivatie te vinden voor de dagelijkse taken.In sommige gevallen is het verstandig om met iemand te praten over eventuele stress rondom prestatiedruk. In andere gevallen kan het helpen om zelf op zoek te gaan naar een manier waarop jij het beste focus kan krijgen op de belangrijke dingen in je leven.

Hieronder vind je verschillende hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met focus en motivatie, en op die manier de drukte van het studentenleven beter aan te kunnen.

Boeken

Challenges en E-modules

Podcasts

Documentaires

Playlists

Zelftests

Let op: de tips en tools die wij op deze pagina verstrekken zijn uitsluitend bedoeld als algemeen advies om zelf aan de slag te gaan en dienen niet te worden beschouwd als een uitputtend overzicht. De lijst is gebaseerd op onze eigen kennis en ervaringen met de bronnen, en hoewel we ons best doen om accurate en relevante informatie aan te bieden kunnen we niet garanderen dat de verstrekte tips geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Heb je meer hulp of advies voor jouw individuele situatie nodig, bekijk dan hier bij wie je daarvoor terecht kunt.