Caring Universities

Nieuwe rapportage Caring Universities is gepubliceerd.

Als student krijg je veel voor je kiezen en het combineren van een sociaal leven, studie, werk en sporten lijkt soms een hele uitdaging. Dat maakt het extra belangrijk om bewust bezig te zijn met je welzijn en goed voor jezelf te zorgen. Caring Universities en de UU bieden gratis online diensten om je hierbij te helpen.

De Mind-Health check

De vragenlijst is 7 januari jongstleden verstuurd naar alle studenten ingeschreven aan de Universiteit Utrecht.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 25 minuten en kan op elk moment worden stopgezet. Je kunt vragen verwachten over psychische problemen (bijv. depressie en angst) maar ook andere relevante dingen als persoonlijkheid en je dagelijks functioneren. De vragenlijst wordt eens per jaar verstuurd.

Online programma's

De online programma’s zijn het hele jaar beschikbaar. Op het platform kun je laagdrempelig, anoniem en gratis aan de slag gaan. Er zijn modules beschikbaar gericht op stemming, stress, uitstelgedrag en corona-gerelateerde klachten. Neem een kijkje en meld je aan op caring-universities.com.

Wanneer je de vragenlijst hebt ingevuld ontvang je persoonlijke terugkoppeling op basis van je antwoorden. Dit advies kan variëren, maar kan een verwijzing zijn naar je huisarts, een psychologenpraktijk of de studentenpsychologen. Voor een aantal klachten heeft Caring Universities online programma's ontwikkeld, zoals voor stress- en stemmingsklachten. Deze programma's bieden je een manier om zelf, anoniem en geheel kosteloos met je klachten aan de slag te gaan, onder begeleiding een gratis online coach. Ook zonder het invullen van de vragenlijst kun je deelnemen aan een van de programma’s.

Het Caring Universities team is hard aan het werk om het programma-aanbod te blijven vergroten, zodat je met steeds meer klachten zelf aan de slag kunt. 

Een internationale uitdaging

Caring Universities is onderdeel van een internationaal initiatief. De online vragenlijst is gemaakt aan Harvard University en wordt wereldwijd verspreid door de Wereldgezondheidsorganisatie. 

Caring Universities gaat nog een stap verder en biedt studenten gratis online programma’s aan voor psychische problemen. Caring Universities is een samenwerkingsprogramma tussen de Vrije Universiteit van Amsterdam, Universiteit Leiden, Universiteit Utrecht en Universiteit Maastricht.

Meer informatie en contact

Caring-universities.com

Caringuniversities@uu.nl