Wordt je digitale collegekaart niet geaccepteerd? Laat dit officiële statement zien aan de winkelier of horeca-ondernemer.

Veelgestelde vragen over de collegekaart

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Studentenservice.

Dan kun je de Verklaring van inschrijving uit Osiris downloaden en vervolgens printen. 

Je collegekaart is nu altijd beschikbaar via de MyUU-app. Download hiervoor de app. Deze is beschikbaar voor IOS en Android. Mocht je geen (geschikte) smartphone hebben, of wil je liever iets op papier? Print dan je Verklaring van inschrijving via Osiris. Vergeet deze dan niet iedere keer mee te nemen inclusief een officieel legitimatiebewijs zoals een paspoort, rijbewijs of ID-kaart.

Nadat je bent ingeschreven bij de Universiteit Utrecht, ontvang je binnen één week van de Centrale Studentenadministratie een e-mail. Deze e-mail stuurt de universiteit naar het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Hierin staat de officiële bevestiging dat je bent ingeschreven en vermelding dat je collegekaart zichtbaar is in de MyUU-app. Log in met je Solis-id. 

Je moet altijd een geldig legitimatiebewijs bij je hebben om je te identificeren. Een collegekaart is vanaf academisch jaar 2017-2018 niet meer nodig.

Helemaal niets. Op je collegekaart staat het studiejaar waarvoor je bent ingeschreven. Daarmee is je collegekaart automatisch ook je bewijs van inschrijving. 

Ja, de universiteit doet er alles aan om alle horeca, winkeliers en andere partijen die met studentenkorting werken in Utrecht, op de hoogte te stellen. 

Vervelend dat je hier tegenaan loopt. Laat het officiële statement zien van de Universiteit aan de winkelier of horeca-ondernemer:

"Vanaf collegejaar 2017-2018 vervangt de Universiteit Utrecht het geplastificeerde, papieren bewijs van inschrijving aan studenten voor een digitale collegekaart" aldus Marieke de Bakker, Hoofd Studentbegeleiding Universiteit Utrecht. De Universiteit Utrecht introduceert daarmee als eerste universiteit van Nederland een digitale collegekaart die ook dienst doet als bewijs van inschrijving. Studenten laten nu de collegekaart in de MyUU-app zien in plaats van een geplastificeerd bewijs van inschrijving wanneer daar naar gevraagd wordt. 

Daarnaast kun je ook altijd de collegekaart printen uit Osiris of kiezen voor de ISIC-card. Voor collegejaar 2019-2020 is de Universiteit Utrecht daartoe een tijdelijke samenwerking aangegaan met ISIC. Je kunt de kaart hier bestellen.

 

Je kunt je digitale collegekaart gebruiken om bij de universiteit of andere instanties (bijvoorbeeld bij DUO) aan te tonen dat je staat ingeschreven aan de Universiteit Utrecht. Als je gebruikmaakt van de universitaire voorzieningen (bijvoorbeeld het volgen van colleges), kan je gevraagd worden je collegekaart/bewijs van inschrijving te laten zien. Let hierbij op dat je altijd gevraagd kan worden om je hiernaast te legitimeren met een geldig legitimatiebewijs.

Nee die heb je niet nodig. Hiervoor gebruik je een lenerspas.

 

Neem hiervoor contact op met Studentenservice.

 

Vanaf 1 juni 2017 verstrekt de Centrale Studentenadministratie alleen digitale collegekaarten via de MyUU-app en stopt zij met het verstrekken van papieren collegekaart/bewijzen van inschrijving.

Digitale collegekaart

Nee dit is niet verplicht. 

Het kan zijn dat de foto die je hebt aangeleverd, te groot is. Upload opnieuw een pasfoto van max 100KB in Osiris Student.

Controleer of je inschrijving compleet is in Osiris. Is dit het geval en kun je de app nog steeds niet openen? Neem dan contact op IT-servicedesk via servicedesk@uu.nl / 030-253 4500.

 

De collegekaart met daarop het jaar van inschrijving bewijst alleen dat je staat ingeschreven bij de Universiteit Utrecht. Je moet je ook altijd kunnen legitimeren met een geldig legitimatiebewijs (zoals een paspoort of ID-kaart). 

De campuskaart is voor medewerkers van de Universiteit Utrecht. De digitale collegekaart alleen voor studenten. 

Wanneer je éénmaal hebt ingelogd, en zolang je correct als student staat ingeschreven aan de Universiteit Utrecht, kun je altijd de collegekaart offline (dus zonder internet) gebruiken binnen de MyUU-app. Zorg wel dat je de nieuwste versie van de app hebt, omdat deze functie in oudere versies niet altijd even goed werkte. Wil je het zekere voor het onzekere? Neem dan een printje mee van je Verklaring van inschrijving uit Osiris.

Download de app via de appstore van Apple of Google Play store voor Android. Log vervolgens in met je Solis-id. Je collegekaart vindt je wanneer je het menu uiklapt. Ben je je wachtwoord vergeten? Via www.uu.nl/wachtwoord maak je een nieuw wachtwoord aan. Je Solis-id is hetzelfde als je studentnummer. Ben je een nieuwe student? Dan kun je vanaf juli inloggen met je Solis-id. Voor juli is je Solis-id nog niet actief.

 

Neem contact op met Studentenservice. Vermeld hierbij je studentnummer in het onderwerp.

 

Op de website van de Universiteit Utrecht staat een officiële verklaring dat de universiteit is overgestapt op de digitale collegekaart. Eventueel kun je een ISIC-pas, een erkende studentenpas voor internationale studenten. Deze kent ook een digitale variant. De meeste grotere universiteiten en musea in het buitenland zullen er daardoor al aan gewend zijn.​

Mocht je je zorgen maken over het verkrijgen van studentkortingen in het buitenland, of toch graag een studentenpasje ontvangen, dan kun je dit jaar een ISIC (International Student Identity Card) aanvragen 5.-. Voor collegejaar 2019-2020 is de Universiteit Utrecht daartoe een tijdelijke samenwerking aangegaan met ISIC. Je kunt de kaart hier bestellen

Een digitale collegekaart sluit aan bij de strategische doelstellingen van de Universiteit Utrecht. Een digitale kaart is innovatief, duurzaam en kostenbesparend. Een digitale collegekaart heeft verschillende voordelen:

  • Innovatief: eerste universiteit die dit doet
  • Duurzaam: er wordt veel minder papier gebruikt
  • Je hebt je collegekaart altijd bij de hand
  • Collegekaart en bewijs van inschrijving is één
  • Je raakt je collegekaart niet meer kwijt en hij kan niet meer gestolen worden
  • Je krijgt de kaart sneller: je collegekaart is direct te zien nadat je bent ingeschreven in de MyUU-app (in plaats van dat je minimaal 2 tot 4 weken moet wachten)

Neem contact op met Studentenservice. Hier kun je een papieren Verklaring van inschrijving opvragen.

 

Wanneer je inschrijving compleet is, dan kun je ook de collegekaart via de MyUU-app zien. Download de app in de Apple store (IOS) of Google Play store (Android).