Wonen in Utrecht

Woonruimte zoeken

SSH

SSH is de sociale studentenhuisvester in Utrecht. Op de SSH website kun je je aanmelden voor de wachtlijst als je tussen de 16 en 27 jaar oud bent. Omdat de wachtlijst erg lang is, is het verstandig je zo vroeg mogelijk in te schrijven. Inschrijven kost eenmalig € 20. 

SSH biedt ook meer informatie over wonen met een functiebeperking.

Woningnet

Je kunt je via Woningnet inschrijven voor een zelfstandige woonruimte in de regio Utrecht. Inschrijven is mogelijk vanaf 18 jaar.

Advertenties

Door de krapte op de woningmarkt krijgen advertenties veel reacties. Je zult niet altijd antwoord krijgen als je een bericht stuurt. Spreid je kansen en zoek naar advertenties op meerdere platforms. 

Gebruik je netwerk

Hoe meer mensen weten dat je een kamer zoekt, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld sociale media en vertel vrienden en kennissen dat je op zoek bent naar een woning.

Huurprijs checken

  • Op de website NormaleHuur of via de Huurpijschecker (van het Huurteam Utrecht) kun je door middel van een puntencheck uitzoeken of jij niet te veel huur betaalt.
  • Je kunt het Huurteam Utrecht benaderen voor gratis juridisch advies en hulp indien je denkt dat er sprake is van onderhoudsgebreken of een te hoge huur.

Verhuizen

Als je gaat verhuizen zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden.