Per direct beschikbaar: Tijdelijke gemeubileerde kamers en studio's
Beschikbaar

Omdat veel internationale studenten door hun thuisuniversiteit zijn teruggeroepen, heeft huisvester SSH Short Stay per april en mei diverse kamers en studio's beschikbaar voor (aankomende) studenten en PhD's. De woningen zijn gemeubileerd en veelal in woningen gedeeld met internationale studenten. 

Let op! Deze woningen zijn tijdelijk: contracten lopen af op 21 augustus 2020 

Meer informatie

De kamers worden op basis van inschrijfduur toegewezen, maar ook met weinig inschrijfduur is er een goede kans dat je een kamer krijgt. Bovendien hoef je niet te hospiteren. 

Contact

Klik hier voor de advertentie van SSH

Tijdelijke gemeubileerde kamers met gedeelde voorzieningen: kamersutrecht@sshxl.nl

Tijdelijke studio's met eigen keuken en badkamer: shortstayutrecht@sshxl.nl  

WOONRUIMTE ZOEKEN
SSH

Je kunt op de website van de SSH zoeken naar een (tijdelijke) kamer. Je kan je inschrijven bij de SSH als je tussen 16 en 27 jaar oud bent. Inschrijven kost eenmalig € 20

 

Woningnet

Je kunt je via Woningnet inschrijven voor een zelfstandige woonruimte in de regio Utrecht.

Let op! Het is verstandig om je meteen na je 18e verjaardag in te schrijven, dan heb je na je studie al een wachttijd opgebouwd. 

Commerciële bureaus en kamersites

De huurprijzen en bemiddelingskosten van commerciële bureaus kunnen hoog oplopen. Ga niet meteen met een bureau in zee, maar vergelijk eerst een paar bureaus.

Advertenties

Hoe meer mensen weten dat je een kamer zoekt, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld Facebook en hang briefjes op de prikborden in de universiteit.

Huurprijs checken

  • Op de website NormaleHuur (ontwikkeld door VIDIUS) kun je door middel van een puntencheck uitzoeken of jij niet te veel huur betaalt.
  • In de Huurprijschecker van het Huurteam Utrecht kun je met je adresgegevens nagaan of er eerder een maximale huurprijs is vastgesteld voor je woning. Als er op jouw adres nog geen puntentelling bekend is, kun je snel en eenvoudig een indicatie van de maximale huurprijs berekenen. Ook kun je het Huurteam Utrecht benaderen voor gratis juridisch advies en hulp indien je denkt dat er sprake is van onderhoudsgebreken of een te hoge huur.

Checklist verhuizing

  • Geef je adreswijziging door aan de gemeente waarnaar je verhuist (Gemeente Utrecht).
  • Geef je adreswijziging door aan de universiteit en andere instanties.
  • Geef je nieuwe woonsituatie door aan DUO.
  • Sluit een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering af. (Zo verzeker je de spullen in je kamer tegen diefstal, brand of andere schade. En zijn de financiële gevolgen van schade die jij bij iemand anders veroorzaakt gedekt).
  • Maak eventueel gebruik van de Verhuisservice van PostNL.
  • Schrijf je in voor zorg (huisarts, tandarts, apotheek) bij jou in de buurt.