Wat is de NSE? 
De NSE is een grootschalig landelijk onderzoek waarbij jaarlijks vrijwel alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over alle aspecten van hun studie.

Welke onderwerpen zitten er in de NSE?
De NSE is een brede enquête die vraagt naar alle aspecten van je studie, de inhoud van de opleiding, docenten, informatie vanuit je opleiding, studiefaciliteiten, studielast, toetsing en beoordeling, etc.

Waarom is het belangrijk dat ik de NSE invul?
De NSE is voor de Universiteit Utrecht een van de belangrijkste feedback instrumenten. Door de NSE in te vullen help je ons het onderwijs en voorzieningen voor onze huidige en toekomstige studenten te verbeteren.

Wanneer kan ik de NSE invullen?
De vragenlijst staat open tot en met 11 maart 2018.
Op maandag 15 januari 2018 krijg je op je UU e-mailadres een uitnodiging met een link naar de vragenlijst. Tip: vul de enquête meteen in! Zolang je de vragenlijst nog niet hebt ingevuld, krijg je namelijke iedere 2 weken een reminder.

Hoe lang duurt het invullen?
Het invullen duurt 10 tot 20 minuten. Maar dan komen wel alle aspecten over het studeren aan de Universiteit Utrecht voorbij; van de inhoud van de opleiding tot aan studiefaciliteiten.

Kan ik de enquête tussendoor opslaan en later verder gaan?
Ja, dat kan. Je klikt dan gewoon weer op de link en je gaat automatisch verder waar je gebleven was.

Kan ik de enquête ook invullen op mijn smartphone of tablet?
Ja, dat kan.

Wat moet ik doen als ik geen mail heb gehad of ben kwijt geraakt?
Alleen studenten met een hoofdinschrijving aan de Universiteit Utrecht worden uitgenodigd om deel te nemen aan de NSE. Geldt dit voor jou en zit de e-mail ook niet in je spam? Op www.nse.nl kan je ook jouw persoonlijke link opnieuw laten versturen. Er wordt gevraagd naar je UU-mailadres (eindigend met @students.uu.nl). Je ontvangt dan je persoonlijke link op dit adres.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met: student@nse.nl.

Waarvoor gebruikt de Universiteit Utrecht de NSE?
Aan de hand van jouw feedback bepalen we waar we het komende jaar onze aandacht op moeten richten. Je draagt dus direct bij aan de verbetering van je opleiding.

Wat is er gedaan met eerdere resultaten van de NSE?

  • Jullie hechten erg aan voldoende studiewerkplekken. Afgelopen jaren hebben we die uitgebreid. Ook we hebben de app Studyspot ontwikkeld om je actief te informeren over beschikbare studieplekken.
  • Kritisch waren jullie ook over studieroosters. We moeten eerlijk zijn: dat is een complex probleem en we kunnen het daarin niet iedereen naar de zin maken. Wat wel kan, is jullie zo goed mogelijk te informeren. In september 2016 hebben we de MyUU App gelanceerd. Hiermee kun je op je Android en Apple devices onder andere je persoonlijke rooster raadplegen. De app toont altijd de meest actuele roosterinformatie: ook roosterwijzigingen zijn hierin verwerkt. Download de MyUU app via de iTunes App store of via Google Play. 
De nieuwe ruimtes in het Androclusgebouw / The refurbished rooms in the Androclus building
NSE USBO
De oude ruimtes in het Androclusgebouw / What the rooms in the Androclus looked like before

Waarvoor wordt de NSE nog meer gebruikt? 
De resultaten van de NSE worden o.a. door Studiekeuze123.nl en de Keuzegids Hoger Onderwijs gebruikt voor studievoorlichting aan aankomende studenten. Ook De Elsevier gids ‘de beste studies’ is gebaseerd op gegevens van de NSE.

Wat krijg ik hiervoor?
Onder alle deelnemers aan de Nationale Studenten Enquête in Nederland wordt door organisator Stichting Studiekeuze123 een aantal prijzen verloot. De prijzen voor de NSE 2018 zijn:

  • 1 KILROY reischeque (t.w.v. €2.000)
  • 500 Ticketmaster giftcards (t.w.v. €20) voor een concert, festival, voorstelling of sportwedstrijd

De Universiteit Utrecht verloot zelf ook een aantal prijzen onder haar deelnemende studenten:

  • 50 hooded-sweaters ‘Utrecht University 1636’
  • 50 tegoedbonnen voor 5x koffie/thee naar keuze bij Gutenberg, Goliath of Lodewijk.

Aan het eind van het traject worden de prijswinnaars willekeurig uit het respondentenbestand getrokken en worden de studenten hiervan op de hoogte gesteld.

Wie zijn de opdrachtgevers van de NSE? 
De NSE valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123. Stichting Studiekeuze123 is een initiatief van de HBO-raad, NRTO, VSNU en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en vertegenwoordigt daarmee het gehele hoger onderwijs.

Door wie wordt het onderzoek uitgevoerd? 
De NSE wordt uitgevoerd door Onderzoeksbureau GfK

Is deelname aan de NSE vertrouwelijk? 
Je deelname aan de NSE is vertrouwelijk. De resultaten van het onderzoek zullen nooit tot personen herleidbaar worden gepresenteerd of verstrekt. Ook de rapportages zijn anoniem. Over groepen kleiner dan 10 studenten wordt niet gerapporteerd.

Wanneer zijn de resultaten bekend?
Vanaf eind mei zijn de resultaten van de NSE 20188 beschikbaar via www.nse.nl.

Nationale Studentenquête 2017