NSE 2021

Update: de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) 2021 zijn bekend gemaakt door Stichting Studiekeuze123. Hier vind je per opleiding een factsheet met alle resultaten.

Wat is de Nationale Studenten Enquête (NSE)?

De Nationale Studenten Enquête (NSE) is een grootschalig landelijk onderzoek waarbij jaarlijks vrijwel alle studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over alle aspecten van hun studie.

Welke onderwerpen zitten er in de NSE?

De NSE is een brede enquête die vraagt naar alle aspecten van je studie, de inhoud van de opleiding, docenten, toetsing en beoordeling, studiebegeleiding etc.

Waarom is het belangrijk dat ik de NSE invul?

De NSE is voor de Universiteit Utrecht één van de belangrijkste feedbackinstrumenten. Door de NSE in te vullen help je ons het onderwijs en voorzieningen voor onze huidige en toekomstige studenten te verbeteren.

Wanneer kan ik de NSE invullen?

Op donderdag 21 januari 2021 krijg je op je UU e-mailadres een uitnodiging met een link naar de vragenlijst. Tip: vul de enquête meteen in! Zolang je de vragenlijst nog niet hebt ingevuld, krijg je iedere twee weken een reminder. De vragenlijst staat open tot en met zondag 14 maart 2021.

Hoe lang duurt het invullen?

Het invullen duurt 10 tot 15 minuten.

Kan ik de enquete tussendoor opslaan en later verder gaan?

Ja, dat kan. Je klikt dan gewoon weer op de link en je gaat automatisch verder waar je gebleven was.

Kan ik de enquete ook invullen op mijn tabel of smartphone?

Ja, dat kan.

Kan ik ook anoniem deelnemen aan de NSE?

Door het invullen van de NSE geef je ook toestemming aan Studiekeuze123 om je antwoorden te verwerken tot geanonimiseerde databestanden. Die zijn nodig voor de onderzoeken. Jij bent hier als persoon niet in te herleiden.

De Universiteit Utrecht ontvangt alleen deze geanonimiseerde databestanden. Je individuele antwoorden komen dus nooit terecht bij docenten en worden nooit gebruikt om je te benadelen.

Wat moet ik doen als ik geen mail heb gehad of ben kwijt geraakt?

Alleen studenten met een hoofdinschrijving aan de Universiteit Utrecht worden uitgenodigd om deel te nemen aan de NSE. Geldt dit voor jou en zit de e-mail ook niet in je spam? Op www.nse.nl kan je ook jouw persoonlijke link opnieuw laten versturen. Er wordt gevraagd naar je UU e-mailadres (eindigend met @students.uu.nl). Je ontvangt dan je persoonlijke link op dit adres.

Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact op met: student@nse.nl.

Waarvoor gebruikt de Universiteit Utrecht de NSE?

Aan de hand van jouw feedback bepalen we waar we het komende jaar onze aandacht op gaan richten. Je draagt dus direct bij aan de verbetering van je opleiding.

Wat is er gedaan met eerdere resultaten uit de NSE?

Een voorbeeld is de aandacht voor Engelse taalvaardigheden van docenten. Dit doen we door cursussen aan te bieden aan wetenschappelijk personeel.

Waarvoor wordt de NSE nog meer gebruikt?

De resultaten van de NSE worden o.a. door Studiekeuze123.nl en de Keuzegids Hoger Onderwijs gebruikt voor studievoorlichting aan toekomstige studenten. Ook De Elsevier gids ‘de beste studies’ is gebaseerd op gegevens van de NSE.

Wat krijg ik hiervoor?

Onder alle deelnemers aan de Nationale Studenten Enquête in Nederland wordt door organisator Stichting Studiekeuze123 een aantal prijzen verloot. De prijzen voor de NSE 2021 zijn:

  • 1 x Apple MacBook Air (t.w.v. €1.199,-)
  • 4 x Sony noise cancelling headphones (t.w.v. €380,-)
  • 3x Logitech muis en toetsenbord (t.w.v. €218,-)
  • 400 x Bol.com bon (t.w.v. €25,-)

De Universiteit Utrecht verloot zelf ook prijzen onder haar deelnemende studenten, waaronder 50 gift vouchers voor UU hoodies.

Aan het eind van het traject worden de prijswinnaars willekeurig uit het respondentenbestand getrokken en worden de studenten hiervan op de hoogte gesteld.

Wie zijn de opdrachtgevers van de NSE?

De NSE valt onder verantwoordelijkheid van Stichting Studiekeuze123. Stichting Studiekeuze123 is een initiatief van de Vereniging Hogescholen, NRTO, VSNU en de studentenorganisaties LSVb en ISO, en vertegenwoordigt daarmee het gehele hoger onderwijs.

Door wie wordt het onderzoek uitgevoerd?

De NSE wordt uitgevoerd door Marktonderzoeksbureau MWM2.

Wanneer zijn de resultaten bekend?

Vanaf woensdag 23 juni 2021 zijn de resultaten van de NSE 2021 beschikbaar via www.nse.nl.