Je gegevens wijzigen

Binnen de UU zijn er verschillende gegevens die je zélf kunt wijzigen, zoals bijvoorbeeld:

 • Je roepnaam
 • Je telefoonnummer
 • Je e-mailadres (privé)

Daarnaast zijn er gegevens die pas worden gewijzigd op het moment dat deze in de BRP (Basisregistratie Personen) zijn gewijzigd: denk hierbij aan je officiële voornamen, je achternaam, geslacht, maar bijvoorbeeld ook je officiële woonadres (bij de gemeente geregistreerd).

Roepnaam

Binnen de UU maken wij zoveel mogelijk gebruik van de roepnaam. Dit is immers de naam waar je zelf controle over hebt: je kunt deze zelf aanpassen, en ons zo laten weten op welke manier we je aan kunnen spreken en schrijven. Je roepnaam kun je ten allen tijde aanpassen in Studielink. Alle IT-systemen waarop je inlogt met je solis-account tonen hierna de nieuwe roepnaam.  

De gewijzigde roepnaam komt in ieder geval door in de volgende systemen:

 • OSIRIS Student
 • Solis mail
 • Studieplanner
 • Remindo
 • Caracal
 • Topdesk
 • Office 365

Houd er rekening mee dat het 48 uur kan duren voordat de wijziging in alle IT-systemen zichtbaar is.

Voornamen, achternaam en geslacht

Wijzigingen in officiële voornamen, achternaam of geslacht, worden automatisch in OSIRIS doorgevoerd op het moment dat de gegevens zijn gewijzigd in de BRP. De Universiteit Utrecht houdt de persoonsgegevens aan die we vanuit de BRP ontvangen.

Telefoonnummer en e-mailadres

In Studielink kun je zelf je telefoonnummer en je privé e-mailadres aanpassen. De UU communiceert in de meeste gevallen met jou via jouw UU e-mail adres. Heb je een forward naar een privé e-mailadres ingesteld, vergeet deze dan niet aan te passen.

Adres

 1. Een wijziging van je officiële woonadres geef je altijd door aan de Basisregistratie Personen (BRP). Studielink en Osiris ontvangen je adresgegevens via de BRP. Ook is de juiste registratie van je woonadres belangrijk voor het ontvangen van studiefinanciering. Als je bijvoorbeeld na je verhuizing niet meer bij je ouders woont, heb je recht op een beurs voor uitwonenden.
 2. Wijzig (indien van toepassing) ook je correspondentieadres in Studielink; dit is het adres waar post van de Universiteit Utrecht naartoe wordt gestuurd.

Bekijk ook de checklist verhuizing.

Rekeningnummer wijzigen

Ga in Osiris Student naar het tabblad Zaken, vervolgens naar Mijn zaken en start daar de nieuwe zaak CSa wijzigen betaalgegevens. Let op! Je kan alleen een aanvraag via Osiris Student indienen zodra je een machtiging hebt afgegeven voor het betalen van je collegegeld, én je volledig staat ingeschreven. Is de digitale machtiging in Studielink nog niet bevestigd? Dan kun je deze gegevens nog zelf aanpassen in Studielink. Ga naar het tabblad <Betaling>. Hier vind je de knop 'Wijzig betaalgegevens'.

Het kan voorkomen dat door een blokkade op je computer de pop-up OSIRIS-ZAAK in eerste instantie niet zichtbaar is. Dit kun je oplossen door de pop-up toe te staan.

Let op: wijziging van betaalwijze (wisselen tussen termijnen en ineens) kan enkel:

 • t/m 15 september (bij inschrijving per 1 september)
 • t/m 11 januari (bij inschrijving per 1 februari)

Bij wijziging van betaling in termijnen naar betaling ineens vindt er GEEN restitutie plaats van de betaalde administratiekosten. Meer informatie: wijze van betalen

Bijzonderheden

Neem voor het wijzigen van je gegevens contact op met het studiepunt van je faculteit als:

 • je een privaatgefinancierde master volgt.
 • je ingeschreven staat als contractant (je volgt tegen betaling losse vakken aan de UU).
 • je ingeschreven staat als bijvakker (je volgt als student van een andere hogere onderwijsinstelling vakken aan de UU).

In deze gevallen komen wijzigingen in Studielink of de BRP niet automatisch door bij de UU. Je kunt in bovengenoemde situaties ook zelf je adres aanpassen in Osiris Student.

Vragen?

Wil je nagaan of een wijziging goed is doorgekomen, of heb je andere vragen over het wijzigen van je gegevens? Neem dan even contact op met Studentenservice.
Ben je uitwisselingsstudent, contractant of bijvakker van een andere instelling? Neem dan contact op met het Studiepunt van de faculteit.