Voorlichtingen, contact en ervaringen van studenten

Contact

De programmaleider is dr. Janneke de Ruiter. Voor vragen en opmerkingen over het Leiderschapsprogramma kan je contact opnemen via honourscollege@uu.nl.

 

Ervaringen van studenten

Door het Leiderschapsprogramma leerde ik hoe ik concreet aan mijn visie kan werken

Claartje Meijs, masterstudent Epidemiology

Voordat ik deelnam aan het leiderschapsprogramma werd mij duidelijk dat ik me wilde inzetten voor meer inclusiviteit en diversiteit, maar waar te beginnen? Ergens voor durven staan en een impact maken, zowel op je werk als in andere aspecten van je leven, hoe doe je dat? Door de theoriesessies en de bezoeken van de bekende leiders in het leiderschapsprogramma kreeg mijn visie handen en voeten. Zo kon ik leren van hun persoonlijke ervaringen, en werden sommigen ook mijn rolmodellen. De kracht van diversiteit en inclusiviteit wordt benadrukt door de deelnemers, want elke deelnemer heeft een andere achtergrond en andere ervaringen. Dit zorgde voor levendige en diepgaande discussies, waarbij geen enkel onderwerp uit de weg werd gegaan.

De openhartigheid van de groep zorgde voor intieme sessies met de leiders

Odette Lijding, masterstudent Science and Business Management

Het Leiderschapsprogramma was niet alleen een fijne manier om aan mijn eigen visie op leiderschap te werken, maar de sfeer die gecreëerd werd gaf ook de ruimte om nieuwe dingen uit te proberen. De groep was ontzettend open en moedigde persoonlijke ontwikkeling aan: zo werd mijn doel om assertiever te worden veel laagdrempeliger en kon ik tijdens de collegetour gericht advies vragen aan de experts. Deze adviezen zijn ontzettend waardevol gebleken tijdens mijn eindstage en andere aspecten van mijn studie.

De diversiteit van de studenten was een fijne aanvulling op het interdisciplinaire karakter van het programma

Thijs Scherjon, masterstudent RMA Religious Studies

De kracht van het Leiderschapsprogramma ligt voor mij in het multidisciplinaire karakter. Tijdens de workshops, colleges en opdrachten werk je samen met studenten met diverse achtergronden en van vele verschillende academische huize: van onderwijskunde tot geneeskunde. Door deze verscheidenheid kom je in aanraking met veel nieuwe informatie en andere invalshoeken. Het programma biedt je daarmee niet alleen theoretische kennis en praktijkervaring op het gebied van leiderschap, maar ook inzicht hoe je optimaal kan samenwerken met een groep uiteenlopende medestudenten.

Door de interactiviteit van het Leiderschapsprogramma ga ik met plezier naar de bijeenkomsten

Jill van Hennik, masterstudent Sociology: Contemporary Social Problems

Het Leiderschapsprogramma is de perfecte aanvulling voor je master wanneer je een extra uitdaging zoekt tijdens de laatste fase van je studententijd. Niet alleen leer je theorie over (persoonlijk) leiderschap, bekeken vanuit bijna elke discipline, maar je ontmoet ook leiders uit het werkveld die je het hemd van hun lijf kunt vragen tijdens de collegetours en leader to shadow dagen. Omdat het leiderschapsprogramma eens per twee weken ’s avonds plaatsvindt en je allerlei studenten uit andere studierichtingen ontmoet, aanschouw ik het meer als een extra hobby in plaats van studie. Er komt natuurlijk voorbereidend werk aan te pas, maar dat beschouw ik niet als een grote studielast. Al met al vind ik het programma goed te volgen naast mijn studie en raad ik het elke student aan om op deze manier hun kennis te verbreden!