Op uitwisseling met een functiebeperking
Twijfel jij of studeren in het buitenland iets voor jou is?
Gebruik jij voorzieningen bij de UU en wil je weten of je hier ook voor in aanmerking komt op uitwisseling?
Dan is deze pagina voor jou.
We begeleiden jou graag vanuit de UU
De laatste jaren krijgen we steeds vaker verzoeken van studenten met een beperking om in het buitenland te studeren. Dit kan gaan van dyslexie tot een chronische ziekte of een handicap. Heb jij een beperking? Dan moedigen we je aan deel te nemen aan een uitwisseling. We helpen hier graag bij.
"Het was een ervaring om op uitwisseling te gaan naar Ierland en ik ben blij dat dit mogelijk was dankzij de Erasmusbeurs, de aanvullende beurs en de begeleiding vanuit de Universiteit Utrecht"
Masterstudent Roos ging op uitwisseling naar Ierland met een functiebeperking. Lees hieronder haar ervaring.
“In 2017 ben ik ongeveer 4 maanden in Ierland (Cork) geweest op uitwisseling. Cork vond ik perfect; het had de sfeer van Utrecht; internationaal, maar dan niet zoveel toeristen als in Amsterdam. Ik wilde sinds het begin van mijn studentenperiode al in het buitenland studeren. Dit was voor mij echter niet geheel zonder planning, omdat ik dan een aangepast appartement nodig had. Uiteindelijk heb ik voor Ierland gekozen, omdat ik hier al jaren een keer heen wilde en ik ook had gelezen dat er een aanvullende beurs mogelijk was voor studenten met een functiebeperking. Ik heb contact opgenomen met iemand van de Universiteit die hier meer over wist en samen hebben we toen doorgesproken wat er nodig zou zijn. Na het aanleveren van vele documenten kon ik mijn financiën rondkrijgen en kon ik ook daadwerkelijk in Ierland gaan studeren! Ik ben nog altijd zo blij dat ik hier zoveel energie in heb gestopt, want het was echt tof om nieuwe mensen te ontmoeten, vakken te volgen en in het buitenland te wonen. Ik heb zelfs Modern Iers gevolgd (al waren de inwoners van Ierland hier nogal verbaasd over). Ik kan me de avonden nog herinneren in een klein Iers cafeetje met vioolmuziek en cider. Of het studeren in de bibliotheek en het koken met huisgenoten met verschillende nationaliteiten (wie wist dat zoveel ingrediënten moeilijke namen hebben in het Engels?). Het was echt een ervaring en ik ben blij dat dit mogelijk was dankzij de Erasmusbeurs, de aanvullende beurs en de begeleiding vanuit de Universiteit Utrecht. Go raibh maith agat!”
- Rose Mary Hulscher, MSc student aan de faculteit Bètawetenschappen