Veilig werken is makkelijker dan je denkt. Het gaat om kleine handelingen, die je dagelijks doet. Maak tijdens je studie veilige keuzes. Kies voor tools en werkwijzen die jou beschermen; zo schakel je eenvoudig om naar veilig werken. Het is misschien anders dan je gewend bent, maar het is zo gedaan. Hiermee bescherm je jouw data en die van anderen. Schakel ook over naar veilig werken: switch on security!

Waarmee kunnen we je helpen?

Alternatieven voor sites en apps

Op de site https://switching.software vind je een ruim aanbod aan verantwoorde, privacy-ondersteunende diensten, van social media tot besturingssystemen.

Tooladvisor

Op https://tools.uu.nl/tooladvisor kun je kijken welke tools veilig zijn en welke minder veilig of onveilig. Wanneer de UU een veilig alternatief biedt, staat het hierbij vermeld.

De universiteit treft tal van maatregelen om veilig online studeren te waarborgen. Dit is vastgelegd in het universitaire informatiebeveiligingsbeleid. In het gebruiksreglement ICT-middelen lees je aan welke regels studenten en medewerkers zich moeten houden.

Veronderstel of constateer je een informatiebeveiligingsincident of –risico, een datalek, of een onvolkomenheid in programmatuur? Meld dit dan direct aan CERT-UU! 

Dit kan per mail aan cert@uu.nl of (in spoedeisende situaties) telefonisch via (030) 253 5959. Meer informatie vindt je op de webpagina van het CERT.

Meer weten over IT?

Ga naar alle IT-voorzieningen of neem contact met de ICT Servicedesk op voor hulp en advies.