Studentensite

Wie kiest voor een minor, concentreert zich naast de major op één ander vakgebied. Bijvoorbeeld omdat je je graag wilt verdiepen in een ander vakgebied dat aansluit bij je persoonlijke interesses. Of omdat een bepaalde minor een goede voorbereiding is - of zelfs een ingangseis - voor het masterprogramma dat je na de bachelorfase wilt volgen.

Wat is een minor?

Het volgen van een minor is niet verplicht: het is een van de mogelijkheden om de zogenoemde profileringsruimte (45 EC) in te vullen. Deze profileringsruimte kun je invullen met losse cursussen of met een samenhangend pakket: een minor. Een minor volg je vaak in je tweede of derde bachelorjaar en bestaat meestal uit vier cursussen, waarvan een deel vaststaat en een deel vrije keuze is.

De Universiteit Utrecht biedt meer dan 100 minors aan in uiteenlopende vakgebieden:

zoek een minor (en filter op interessegebied, periode, faculteit of taal)

Per minor is aangegeven waar je terecht kunt voor meer informatie, wat de ingangseisen zijn en hoe je je kunt inschrijven.

Inschrijven voor een minor

Je moet je inschrijven voor zowel de minor als voor de bijbehorende cursussen. Meestal verloopt de inschrijving via OSIRIS, maar soms via het studiepunt van de faculteit. De juiste procedure staat beschreven bij de minor van je keuze. Voor studenten van andere universiteiten of hogescholen gelden meestal afwijkende procedures.

Houd er rekening mee dat sommige cursussen een korte inschrijfperiode hebben!

Ingangseisen

Niet iedere minor is voor iedereen toegankelijk. Soms worden er eisen gesteld aan je bacheloropleiding, soms ook aan je vwo-profiel. Soms is de minor alleen toegankelijk voor studenten van de Universiteit Utrecht, soms ook voor studenten van andere universiteiten (en soms ook hogescholen). Bij elke minor staat aangegeven welke ingangeisen van toepassing zijn.

Feedback

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.

Algemene informatie