Ben je voltijdstudent en loop je vertraging op door je handicap of chronische ziekte? Je kunt aan de Universiteit Utrecht vragen of je een financiële compensatie hiervoor kunt ontvangen in de vorm van een extra jaar beurs van DUO en/of afstudeersteun van de universiteit.

Dit doe je direct na afloop van het studiejaar waarin je studievertraging hebt opgelopen.

De studentendecanen bekijken je verzoek en onderzoeken eerst of het mogelijk is:

  1. bij DUO financiële ondersteuning aan te vragen in de vorm van 12 maanden extra basisbeurs en eventueel aanvullende beurs en OV-kaart.
    Als je 12 maanden verlenging van de basisbeurs hebt gekregen, wordt deze verlenging beschouwd als een financiële compensatie voor je eerste 12 maanden studievertraging. Pas over de 13e en volgende maand(en) vertraging kun je ie in aanmerking komen voor de financiële compensatie van de Universiteit Utrecht.
  2. bij DUO financiële ondersteuning aan te vragen in de vorm van 12 maanden extra aanvullende beurs en OV-kaart en een financiële compensatie voor studievertraging via de voorziening afstudeersteun.
    Als je onder het Studievoorschot valt en 12 maanden verlenging van de aanvullende beurs en OV-kaart hebt gekregen, krijg je bij het behalen van je diploma een korting van ten minste € 1200 op je studieschuld. De universiteit houdt hier rekening mee en trekt van elke toegekende maand afstudeersteun een bedrag van € 100 af tot een maximum van 12 maanden.

Houd er rekening mee dat alleen de studievertraging in je beursperiode voor financiële compensatie in aanmerking komt.

Stappenplan

We raden je aan om jaarlijks

  • je studievoortgang met je studieadviseur te bespreken
  • direct na afloop van het studiejaar waarin je studievertraging hebt opgelopen, financiële compensatie studievertraging via de voorziening afstudeersteun aan te vragen

Meer informatie over afstudeersteun en een link naar het digitale aanvraagformulier vind je op www.uu.nl/studenten/afstudeersteun.