Energie

In hoeverre monitor jij je eigen energielevels gedurende de dag en plan je de daar je activiteiten op in? Een actieve of passieve pauze indien nodig? Richt je je leefomgeving in zodat je er de meeste energie van terugkrijgt? Of herken jij juist de neiging om door te werken ten koste van fatsoenlijke pauzes? Een maaltijd overslaan en later een sterke behoefte hebben aan suiker? Leeg te lopen op sociale contacten die je niets brengen?  

Als student moet je hard werken om alles gedaan te krijgen, maar soms lopen daardoor je (mentale, sociale, fysieke) batterijen sneller leeg dan je je realiseert. Het kan helpen om je eigen energiemanagement eens onder de loep te nemen. Dit kan je doen tijdens de training Energie Management, maar je kan ook zelf stappen ondernemen om meer balans te creëren in je dagelijkse leven.

Hieronder vind je verschillende hulpmiddelen om zelf aan de slag te gaan met je energiemanagement en hoe je je leven in balans brengt.

Boeken

Podcasts

Documentaires

Playlists

Let op: de tips en tools die wij op deze pagina verstrekken zijn uitsluitend bedoeld als algemeen advies om zelf aan de slag te gaan en dienen niet te worden beschouwd als een uitputtend overzicht. De lijst is gebaseerd op onze eigen kennis en ervaringen met de bronnen, en hoewel we ons best doen om accurate en relevante informatie aan te bieden kunnen we niet garanderen dat de verstrekte tips geschikt zijn voor jouw specifieke situatie. Heb je meer hulp of advies voor jouw individuele situatie nodig, bekijk dan hier bij wie je daarvoor terecht kunt.