Ben je UU student en studeer je in het Utrecht Science Park? Dan kun je de auto parkeren op diverse parkeerterreinen in het Utrecht Science Park en in P+R Utrecht Science Park.

Studerende bewoners van het Utrecht Science Park kunnen zowel in de P+R Utrecht Science Park als op onze algemene parkeerterreinen (P3 t/m P11 + P14) parkeren onder dezelfde voorwaarden als bezoekers. P+R Utrecht Science Park is daarbij in de meeste gevallen goedkoper.

Zeker! Op de gebouwenpagina’s vind je per gebouw welke parkeerplekken het meest toegankelijk zijn. Zorg ervoor dat je een Europese gehandicaptenparkeerkaart bij de hand hebt.

Je kunt parkeren onder dezelfde voorwaarde als bezoekers. Door de coronacrisis is het mogelijk gratis te parkeren op parkeerplaats P4 – Sorbonnelaan, P6 – Padualaan, P7 – Jenalaan en P11 – Yalelaan. Je kunt een parkeerpas ophalen bij de servicebalie van het Educatorium.

Bewoners van het studentencomplex Cambridgelaan kunnen parkeren op parkeerplaatsen die zijn aangelegd bij deze woonlocatie. Er geldt een vergunningsregime. Meer informatie hierover kun je opvragen bij het woonbestuur van het complex of bij de verhuurder SSH Utrecht. Bewoners van alle complexen kunnen daarnaast gebruik maken van de algemene parkeervoorzieningen in het Utrecht Science Park onder dezelfde condities als bezoekers.

Nee, behalve voor bewoners van het studentencomplex Cambridgelaan worden er geen parkeervergunningen gegeven.

Nee, er wordt geen korting op parkeerkosten gegeven.

Laden of lossen mag op de daartoe aangewezen locaties die herkenbaar zijn aan het verkeersbord. Laat je auto niet onnodig staan (maximaal een half uur) en zet je alarmlichten aan zodat het bij controle duidelijk is dat je niet parkeert.

De mobiele surveillancedienst van de Universiteit Utrecht voert 24/7 controles uit en doet daarbij regelmatig alle parkeerlocaties aan. De veiligheid kan niet 100% gewaarborgd worden waardoor we aanraden altijd zoveel mogelijk kostbaarheden uit de auto mee te nemen.

Bij verdachte situaties kun je altijd 112 bellen. Daarnaast raden wij aan om ook een melding te doen bij de universitaire meldkamer die 24/7 bereikbaar is op nummer 030 253 1300 of 030 253 4444 voor spoedmeldingen.

Je kunt speciale ‘studenten tickets’ krijgen (een soort papieren uitrijkaart) waarmee alleen parkeerkosten worden berekend over de uren van 08:30 t/m 13:30. Indien je avond- of nachtdienst draait, hoef je hierdoor dus niet te betalen. Je hoort hier meer over tijdens de introductie. Mocht je later meer willen weten, dan kun je terecht bij de receptie van het Androclusgebouw.

In het Utrecht Science Park zijn er ook parkeerterreinen waar alleen met een vergunning geparkeerd kan worden (zie hieronder).

  • Parkeerterrein Princetonplein (uitsluitend vergunninghouders TNO/Deltares)
  • Parkeerterrein Sorbonnelaan Noord (uitsluitend vergunninghouders SRON)
  • Parkeerterrein Studentencomplex Cambridgelaan (uitsluitend bewoners)
  • Parkeergarage Noord UMC Utrecht (uitsluitend medewerkers UMC en CMH)

Als bezoeker is het dus niet toegestaan om je auto hier te parkeren en riskeer je een wielklem.

FSC Security (UU) en het UMCU passen wielklemmen toe tegen parkeerovertreders die tegen betaling van afhandelingskosten verwijderd worden. De kosten voor verwijdering van een klem bedragen €50.-.

Meer informatie

Staat je vraag er niet bij en wil je meer weten over parkeren in het Utrecht Science Park? Mail dan naar parkeerbeheer@uu.nl