Netherlands-Asia Honours Summerschool

Netherlands-Asia Honours Summerschool

De Netherlands-Asia Honours Summerschool (NAHSS) biedt Nederlandse bachelor studenten de kans om China op een nieuwe manier te ontdekken. De NAHSS is een samenwerking tussen alle Nederlandse universiteiten, vier ministeries en Nederlandse en Chinese multinationals. Door gastlezingen van CEO’s en China-experts te krijgen en een reis door Azië te maken ontmoeten Nederlandse studenten China als een belangrijke speler op het wereldtoneel. Dit jaar draait het om het thema ´Reinventing Growth and Globalisation´. 

NAHSS 2023

Ieder jaar biedt de NAHSS zeventig bachelor studenten van alle Nederlandse universiteiten de kans om deel te nemen aan de zomerschool. Tijdens het voorbereidende traject in Nederland werk je aan casestudies, krijg je gastlezingen van CEO’s en China-experts, en kom je in aanraking met de Chinese cultuur. Tot slot voer je een consultancy project uit bij één van de multinationals of ministeries. Na het voorbereidende traject ben je klaar voor de cultuur- en businessreis van 2-4 weken door Azië waar je werkt aan projecten met het thema Reinventing Growth and Globalisation, deelneemt aan culturele activiteiten en multinationals bezoekt*.

Wanneer kom je in aanmerking?

 • Je bent een tweede- of derdejaars bachelor student**.
 • Je hebt een vloeiende laatbeheersing in Engels en Nederlands in zowel spraak als schrift. Nederlandse identiteit is geen vereiste 
 • Je hebt affiniteit met China.
 • Je bent ambitieus, sociaal, actief, open-minded en ondernemend.
 • Je voldoet aan één van de volgende criteria:
  • Je volgt een honoursprogramma;
  • Je hebt onderscheidende extracurriculaire activiteiten uitgevoerd;
  • Of je hebt bovengemiddelde cijfers (≥7,5/10)

* Hogere jaarlagen bachelor studenten met gegronde redenen voor studievertraging mogen zich ook aanmelden voor de NAHSS (e.g. bestuursjaar en/of stage).

 

Contact en aanmelden

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Kijk dan op de website of mail naar info@nahss.nl.