Zomerschool NWIB (Ba)

Ga op reis en maak kennis met het Europees stedelijk erfgoed en de daarbij horende hedendaagse uitdagingen

Interdisciplinair onderzoek in Athene, Rome of Florence

Tijdens deze zomerschool (6 ETC) sta je samen met studenten van andere opleidingen en andere universiteiten stil bij stedelijk erfgoed in Athene, Florence of Rome. Dit gebeurt in samenwerking met Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB). 

Het rijke en veelzijdige erfgoed van deze steden stelt verschillende uitdagingen, zoals (kunst)geschiedenis, archeologie en cultureel erfgoed tot een breed scala aan hedendaagse maatschappelijke vraagstukken. Denk aan de inherente spanning tussen religieuze praktijk en de economische behoefte aan toerisme, of de complexiteit rond het behoud en eigendom van cultureel erfgoed (bijvoorbeeld de Parthenon Marbles). Maar we verkennen ook vernieuwende thema's zoals de relatie tussen kunstgeschiedenis en medische praktijk: kan het kijken naar kunst je een betere arts of dierenarts maken? Erfgoedbeheer is een steeds complexere zaak geworden waarbij expertise uit alle disciplines nodig is.

De zomerschool is bedoeld voor 2e- en 3e-jaars bachelorstudenten van alle disciplines en van verschillende universiteiten.  Het programma wordt volledig in het Engels gegeven. Kijk voor meer informatie over het programma, data voor online voorlichting sessies en de aanmeldprocedure op de Engelse kant van deze pagina (zie bovenin, kopje English).