Bovenstaande video is gemaakt voor de uitbraak van het corona virus. Het gesprek zal tijdelijk telefonisch plaatsvinden in lijn met de maatregelen.

In een zinnig gesprek kun je met een ervaren begeleider praten over levenssituaties die op dit moment spelen of die voor jou moeilijk of uitdagend zijn. Dat kan bij voorbeeld gaan over (liefdes)relaties, motivatieproblemen, ziek zijn, verlies, eenzaamheid, vriendschap, familie, wonen, keuzes maken, vragen over de toekomst. Soms bespreek je gewoon je zorgen met iemand die goed kan luisteren, andere keren gaat het over betekenisgeving of de ervaringen een plek geven.

Het leven kan je confronteren met allerlei onzekerheden, tijdens een pandemie maar ook door andere gebeurtenissen. In nieuwe situaties moet je ieder keer op zoek naar nieuwe antwoorden. Hoe blijf ik zorgen voor mijn mentale gezondheid? Hoe ga ik om met piekeren en met stress? Hoe kan ik me verhouden tot wat er gebeurt in de wereld? Maar ook, hoe ontmoet ik nieuwe mensen of hoe vind ik een goed studieritme?

Het zinnig gesprek is een gelegenheid om eens stil te staan bij van alles dat in een druk leven snel ondergesneeuwd raakt. Of bij datgene dat in een uitzonderlijke situatie naar de oppervlakte komt. We kunnen onderzoeken wat voor jou zin heeft, wat jou zin geeft en waar je zin in hebt. Wat voor jou van waarde is, kan richting geven in je leven.

De verschillende coaches gaan graag met je in gesprek en je kunt bij hen allemaal terecht met dezelfde vragen of onderwerpen. Hieronder kun je meer over hen lezen en toch nog wat gerichter kiezen mocht je dat willen.

Heb je te maken met verlies en rouw? Misschien is deelnemen aan de rouwgroep iets voor jou. Klik hier voor meer informatie over de rouwgroep.

Jacky heeft affiniteit met lhbt+ thematiek,  heeft ervaring met het begeleiden bij stress en bij keuzes, en is geschoold in mindfulness en meditatie.

Jasja heeft ruime ervaring in gesprekken met studenten over allerlei onderwerpen. Ook op het gebied van levensbeschouwing en/of geloof kun je met haar een goed, zinnig gesprek voeren met ruimte voor humor. 

Eva heeft ervaring met het begeleiden bij stress, levensvragen en bij omgaan met tegenslagen en onzekerheid. Ze is geschoold in lichaamsgerichte coaching. Eva is cultuursensitief en heeft affiniteit met het begeleiden van studenten met een functiebeperking.

Franca werkt bij de universiteit als career officer en voorheen als studieadviseur. Zij is tevens yogadocent en coach en heeft veel ervaring met de vraagstukken die bij studenten leven.

Mark heeft een brede achtergrond in het begeleiden van studenten. Je kunt het met hem over elk onderwerp hebben, waarna jullie samen beslissen wat voor soort gesprek jou het beste verder kan helpen: indringend, pragmatisch, sparrend, adviserend, filosofisch of gewoon een luisterend oor. 

Nyncke heeft ervaring als studieadviseur en als begeleider van persoonlijke ontwikkelingsprocessen. Ze kijkt graag samen met jou waar je tegenaan loopt, en waar je behoefte aan hebt. Een gesprek kan overal over gaan. 

Hetty is geschoold in het spreken over zaken van levensbeschouwelijke aard en heeft ervaring met het begeleiden bij studiegerelateerde vragen en problemen. 

Marthe is een goede en geoefende luisteraar: je kan bij haar met een veelheid van levensvragen terecht. Zij is gespecialiseerd in zingevingsvragen. Zij helpt je om helder te krijgen wat wezenlijk is voor jou.

Carolien is thuis in gesprekken over grote, kleine of alledaagse levensvragen en levensbeschouwing. Je vindt bij haar ook een luisterend oor als je gewoon even van je af wilt praten.

Studenten kunnen bij Silvia terecht voor een kort of lang gesprek; ze helpt hen graag om duidelijkheid te krijgen over hun levens- of studie vragen. Ze is ook getraind in mindfulness. De gesprekken kunnen plaatsvinden in het Nederlands, Engels of Spaans.

Judith has a lot of experience in guiding students in making choices in their (study) career. She has a lot of affinity with the theme of internationalisation and guiding international students and Dutch students with international ambitions.