Een zinnig gesprek

In een zinnig gesprek kun je met een ervaren begeleider praten over levenssituaties die op dit moment spelen of die voor jou moeilijk of uitdagend zijn. Dat kan bij voorbeeld gaan over (liefdes)relaties, motivatieproblemen, ziek zijn, verlies, eenzaamheid, vriendschap, familie, wonen, keuzes maken, vragen over de toekomst. Soms bespreek je gewoon je zorgen met iemand die goed kan luisteren, andere keren gaat het over betekenisgeving of de ervaringen een plek geven.

Het leven kan je confronteren met allerlei onzekerheden, tijdens een pandemie maar ook door andere gebeurtenissen. In nieuwe situaties moet je ieder keer op zoek naar nieuwe antwoorden. Hoe blijf ik zorgen voor mijn mentale gezondheid? Hoe ga ik om met piekeren en met stress? Hoe kan ik me verhouden tot wat er gebeurt in de wereld? Maar ook, hoe ontmoet ik nieuwe mensen of hoe vind ik een goed studieritme?

Het zinnig gesprek is een gelegenheid om eens stil te staan bij van alles dat in een druk leven snel ondergesneeuwd raakt. Of bij datgene dat in een uitzonderlijke situatie naar de oppervlakte komt. We kunnen onderzoeken wat voor jou zin heeft, wat jou zin geeft en waar je zin in hebt. Wat voor jou van waarde is, kan richting geven in je leven.

De verschillende coaches gaan graag met je in gesprek en je kunt bij hen allemaal terecht met dezelfde vragen of onderwerpen. Hieronder kun je meer over hen lezen en toch nog wat gerichter kiezen mocht je dat willen.

Heb je te maken met verlies en rouw? Misschien is deelnemen aan de rouwgroep iets voor jou. Klik hier voor meer informatie over de rouwgroep.