Stap 4. Tijdens je uitwisseling

Terwijl je in het buitenland vakken in een andere taal aan het volgen bent, aan het leren bent over een andere cultuur en jezelf en anderen beter leert kennen, is je studie in Utrecht misschien wel even het laatste waar je aan denkt. Toch zijn er een aantal zaken die je goed in de gaten moet houden tijdens je uitwisseling: 
 

  • Zorg dat je alles voor je visum en je inschrijving(en) regelt zodra je aankomt in het buitenland. In sommige landen moet je jezelf inschrijven bij de universiteit een paar dagen na je aankomst.
     
  • Maak tegen het eind van je uitwisseling voorbereidingen voor je terugkeer naar de Universiteit Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan de inschrijfdeadlines voor cursussen voor het komende semester en aan de deadlines voor Erasmus formulieren (zoals the Certificate of Attendance die door de coördinator van je gastuniversiteit moeten worden ingevuld).
     
  • Informeer je examencommissie zo snel mogelijk als je cursussen wijzigen waar je eerder al goedkeuring voor hebt gekregen. Hoe je dat precies doet, vind je op de opleidingspagina van jouw studie: