Gebruik de na-inschrijving voor de cursus Kennis voor de samenleving in blok 2

Illustratie van drie mensen voor de skyline van Utrecht

Ben je benieuwd met welke organisaties of mensen buiten de wetenschap jij je academische kennis wilt delen, en hoe je dat kunt aanpakken? Lijkt het je leuk om stage te lopen waarbij je intensief samenwerkt met maatschappelijke partners? Dan is de cursus 'Kennis voor de samenleving' iets voor jou.

In de cursus onderzoek je hoe geesteswetenschappers hun kennis en vaardigheden kunnen benutten in de samenleving en hoe jouw inzet verschil kan maken in de wereld. Je denkt na over maatschappelijke impact via Community Based Research, cultureel ondernemerschap en opdrachtonderzoek.

Aan het eind van de cursus maak je een projectplan in één van de volgende drie vormen:

  • onderzoeksplan in samenspraak met een maatschappelijke partner;
  • ondernemingsplan voor een bedrijf of non-profit organisatie;
  • onderzoeksplan in opdracht van een externe partner.

Inschrijven en belangrijke informatie

'Kennis voor de samenleving' vindt plaats in blok 2 en maakt deel uit van de stageminor 'Geesteswetenschappen in de beroepspraktijk’, maar je kunt de cursus ook los volgen. Na afronding van de cursus kun je jouw project gaan uitvoeren als een stage. 

Je kunt je voor de cursus inschrijven tijdens de na-inschrijvingsdagen op 23 and 24 oktober 2023. De cursus is Engelstalig. Je vindt de cursus in Osiris en de CursusPlanner via cursuscode TC3V19001. 

Heb je een vraag over de cursus? Stuur dan een mail naar Berteke Waaldijk: m.l.waaldijk@uu.nl