Natuurkunde van de vaste aarde (geofysica)

Let op! De samenstelling van het minorpakket kan als gevolg van aanpassingen in het onderwijsprogramma van de bacheloropleiding Aardwetenschappen mogelijk wijzigen zowel qua inhoud als qua periode/timeslot.

In deze minor leer je het vakgebied geofysica kennen. Dat bestudeert de natuurkundige processen van het vaste deel van onze aarde. Ook al spelen die processen zich soms op grote diepte af, toch kunnen ze van grote invloed zijn op het aardoppervlak en ons alledaagse leven. Denk maar aan aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en tsunami’s. Maar je maakt ook kennis met inzichten en technieken die een rol spelen bijvoorbeeld bij de opsporing van natuurlijke hulpbronnen (olie, gas, water, ertsen), of bij onderzoek naar milieudelicten, landmijnen en archeologische structuren. Als je beschikt over goede mathematische vaardigheden en het leuk vindt om die toe te passen, dan kun je veel plezier beleven aan deze minor.

Inschrijven

Meer informatie

Vragen over de minor kun je per e-mail stellen aan de studieadviseur Aardwetenschappen via studieadviseur.aw@uu.nl. Heb je praktische vragen, bijvoorbeeld over de inschrijving? Mail dan naar studadm.geo@uu.nl.