Studentensite

Loop je tijdens je studie tegen een probleem aan of zoek je persoonlijk advies? Studeren hoef je niet alleen te doen. Er zijn verschillende mensen die advies kunnen geven en kunnen begeleiden.

Bij de opleiding vind je begeleiders bij wie je terecht kunt voor vragen die te maken hebben met je studie. Voor andere vragen heeft de Universiteit Utrecht nog meer begeleiders die je kunt benaderen. Het overzicht hieronder begint met de begeleiders van je opleiding.

Student Affairs Faculty of Science - Bachelors

 Bij Student Affairs Faculty of Science kun je terecht voor vragen over:

  • Cursusinschrijving
  • Rooster
  • Registratie studieresultaten OSIRIS
  • Studievoortgangoverzicht (SVO)
  • Afstuderen

De studentenbalie vind je in het Buys Ballotgebouw, kamer 1.24b,

  • geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 13.30 uur of op afspraak.

Email en telefoonnummers per opleiding:

studentmentor

Studentmentoren zijn ouderejaars studenten die vragen kunnen beantwoorden over je studie, de universiteit en de stad Utrecht.

tutor

Heb je hulp nodig bij het maken van keuzes binnen je studieprogramma? Loop je studievertraging op of ben je juist toe aan meer uitdaging? Dit is je eerste aanspreekpunt. De tutor is een docent van je opleiding die doorgaans les geeft in het eerste jaar.

studieadviseur

Bij je studieadviseur kun je terecht voor vragen over bijvoorbeeld het onderwijsprogramma, het bindend studieadvies (BSA) en exameneisen. Raadpleeg je studieadviseur ook bij persoonlijke problemen die invloed hebben op je studie.

De studieadviseur voor het departement Wiskunde is Marian Brands. Haar contactgegevens zijn:

Buys Ballotgebouw, kamer 1.79

Telefoon: 030-253142
E-mail: m.m.brands@uu.nl
Aanwezig op dinsdag, woensdag en donderdag. 

Voor het maken van een afspraak kun je gebruik maken van onderstaande online agenda. Selecteer eerst de juiste studieadviseur, kies dan een datum en tijdstip.

Opleidingsoverstijgend

De universiteit heeft ook begeleiders voor opleidingsoverstijgende vragen. Bijvoorbeeld als je door bijzondere omstandigheden studievertraging oploopt en dit niet meer kunt oplossen door een aanpassing in het studieprogramma, of als je door psychische problemen niet goed kunt studeren. In het overzicht hieronder staan de begeleiders die je kunt benaderen.

Zie ook de studeertips en tools en trainingen die je verder kunnen helpen.

Studentenservice

Bij Studentenservice kun je terecht voor informatie over studeren en het studentenleven, zoals informatie over aanmelding en inschrijving, collegegeld, studiefinanciering, bestuursbeurzen, arbeidsmarktoriëntatie, studentenorganisaties en studeren in het buitenland.

Studentenpsycholoog

Studentenpsychologen helpen je bij het oplossen van persoonlijke en studiegerelateerde problemen die je studievoortgang in de weg staan. Lees de tips en tools die je alvast verder kunnen helpen of maak een afspraak bij een studentenpsycholoog.

Studentendecaan

Een studentendecaan begeleidt en adviseert studenten die door overmacht studievertraging oplopen of dreigen op te lopen. Bijvoorbeeld door een handicap, (chronische) ziekte, bestuurswerk, topsport of bijzondere familieomstandigheden. Je kunt bij de studentendecaan terecht voor financiële of juridische vragen over wettelijke of universitaire regelingen. Via Studentenservice kun je telefonisch (of in persoon) een afspraak maken.

Skills Lab

Het Skills Lab is het loket van de Universiteit Utrecht dat je de weg kan wijzen als je vaardigheden wilt ontwikkelen of in je studie ergens tegenaan loopt. We proberen zo helder mogelijk in kaart te brengen wat er allemaal te vinden is aan trainingen, workshops, cursussen, individuele begeleiding en tools.

Career officer

De career officers van Career Services helpen je bij het oriënteren op de arbeidsmarkt. Je kunt hier onder meer terecht voor loopbaantrainingen, een review van je sollicitatiebrief of CV of een individueel adviesgesprek.

Centrum Studiekeuze

Bij het Centrum Studiekeuze kun je terecht als je twijfelt over de opleiding die je hebt gekozen, of als je je gaat oriënteren op een masteropleiding. Het Centrum Studiekeuze is een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht.

Feedback

Heb je een vraag of opmerking over deze pagina? Laat het ons weten.

Wiskunde