Collegekaart

Student Card in the MyUU app

Zodra je succesvol bent ingeschreven en de betaling van je collegegeld is geregeld, krijg je een collegekaart. Hierop staat je opleiding en de periode waarvoor je staat ingeschreven. Je hebt je collegekaart nodig om aan te tonen dat je staat ingeschreven bij de UU, bijvoorbeeld als je gebruik wilt maken van onze voorzieningen. Bij tentamens heb je daarnaast ook een geldig legitimatiebewijs nodig.

Waar vind je je collegekaart?

Je collegekaart staat in de MyUU-app. Als je geen geschikte smartphone hebt, kun je ook je verklaring van inschrijving vanuit OSIRIS printen. Zonder internet kun je ook altijd bij je collegekaart, mits je al een keer ingelogd bent geweest in de app. Zorg wel dat je versie 1.8 hebt van de app, in eerdere versies werkt dit nog niet goed. 

Inloggen op de app doe je met je Solis-id. Je kunt de app downloaden via:

Appstore van Apple of
Google Playstore van Android

Pasfoto

Als je geen pasfoto ziet op de digitale studentenkaart, upload dan zelf een foto van max 100kB in OSIRIS Student. Lees meer over het uploaden van je pasfoto (pdf).

Collegekaart niet zichtbaar in de app?

Heb je de bevestigingsmail ontvangen dat je bent ingeschreven, maar is je collegekaart niet zichtbaar in de MyUU-app? Of heb je helemaal geen mail gehad? Neem dan contact op met Studentenservice. Vergeet niet eerst je spamfolder te controleren, kijk of je e-mailadres up-to-date is en wijzig dit mocht dat nodig zijn.

Wanneer krijg je precies je collegekaart?

Je ontvangt je collegekaart wanneer je inschrijving succesvol is. Dat wil zeggen:

  • je hebt een (her)inschrijfverzoek gedaan
  • je voldoet aan alle toelatingseisen
  • de betaling van je collegegeld is geregeld

Als alles klopt, krijg je binnen een week een bevestigingsmail vanuit de Centrale Studentenadministratie en ben je officieel ingeschreven. In de bevestigingsmail staat dat je (her)inschrijving compleet is en je collegekaart klaarstaat in de MyUU-app. Houd je e-mailadres en spamfolder dus goed in de gaten. Je ontvangt namelijk geen fysieke post meer!

Vragen?

Neem contact op met Studentenservice via studentenservice@uu.nl.