Studiepaden bachelorprogramma's Wiskunde

Als student Wiskunde, Wiskunde en Toepassingen, twin, twinfo of tweco moet je een aantal Wiskundevakken kiezen in je programma. De keuzevrijheid verschilt per programma, zie de pagina studieprogramma

Je moet een samenhangend programma (studiepad) kiezen, anders kan je aansluiting op een vervolgopleiding een probleem worden. Wil je een master in een andere wetenschap doen, zoals Econometrie? Check dan altijd bij de betreffende opleiding welke voorkennis zij verwachten. 

In dit bestand staan zeven studiepaden die je voorbereiden op verschillende tracks van de master Mathematical Sciences. Elk van deze paden is te combineren met de Educatieve minor, zie het excelbestand voor voorbeeld studieprogramma's. Daarnaast is er een studiepad richting een eerstegraads lesbevoegdheid via de master Science Education and Communication, van het Freudenthal Instituut. Tot slot vind je hier ook voorbeelden hoe je de 3 jaar van je studie kunt invullen voor het Wiskunde en Toepassingen programma en de dubbele bachelors. 

Dit zijn voorbeeld-studiepaden, andere keuzes kunnen ook tot samenhangende paden leiden. Bespreek je studieplanning op de tutormiddag of in een individueel gesprek met Marian Brands, of voor inhoudelijk advies met Palina Salanevich of Barbara van den Berg. Je kunt het hele jaar contact opnemen voor een individueel advies over je studieplanning.