Netwerken

Netwerken is dé manier om de ideale baan te vinden.

Contact leggen met alumni en werkgevers

Je kunt op verschillende manieren contact leggen met werkgevers en alumni.

Via LinkedIn

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om rechtstreeks in contact te komen met professionals die het werk doen dat jij ook wilt doen. Of professionals die werken bij het soort organisatie waar jij ook wilt werken. In onderstaande film leer je hoe je via LinkedIn de juiste professional vindt en hoe je het contact kunt leggen. Mocht je het lastig vinden om dit zelf te doen, kom dan naar de LinkedIn Basics en Advanced trainingen of de training Arbeidsmarkt verkennen & netwerken van Career Services. Daar doen we het samen.

Via de Career Day

Elk voorjaar organiseert Career Services een Career Day met als doel studenten (zowel bachelor-, master- als PhD-studenten) te laten oriënteren op het gebied van de arbeidsmarkt en carrièrekansen. Kom naar de Career Day en ga in gesprek met verschillende organisaties op de bedrijvenmarkt en de netwerkborrel en kom luisteren naar hun bedrijfspresentaties. Laat je CV checken, maak een nieuwe LinkedIn-foto of doe gratis mee aan één van de workshops van de Career Officers.

Via je studievereniging

Je studievereniging organiseert meerdere events per jaar waar je in contact kunt komen met werkgevers. Check de activiteitenkalender van je opleiding en website van je studievereniging voor meer informatie.

Via je opleiding

Je opleiding legt binnen de vakken de relatie tussen de theorie en de praktijk. Dit via voorbeelden maar ook via stages, gastcolleges, projecten of andere zaken. Wees hier alert op en gebruik het om je te oriënteren op de mogelijk eerste carrièrestap. 

Netwerktips

Een aanzienlijk deel van de afgestudeerden vindt zijn of haar eerste baan via-via.

Netwerken

Je hebt wellicht al een uitgebreid netwerk: je familie, vrienden, mede-studenten, studentenvereniging, sportvereniging, enz. Daarnaast kun je actief op zoek gaan naar mensen die je nog niet kent, maar die iets voor je kunnen betekenen. Het kan ook andersom: dat jij benaderd wordt omdat je iets voor een ander kunt betekenen.

CV-building

Mis jij de aansluiting met de praktijk? Ben je op zoek naar extra uitdaging? En wil je iets betekenen voor anderen? De Universiteit Utrecht helpt je hier graag bij door jou te laten zien wat je zelf kan doen aan Community Engagement. Dit kan bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk, maar ook met bestuurswerk, politiek, ondernemen en duurzaamheid. Kijk hieronder welke optie het beste bij jou past!

Vrijwilligerswerk
Bestuurswerk
Ik ben al actief, en nu?
Testimonials & links
Contact/suggesties